2024-06-03 1199 views
聽朋友講呢間餐廳長期排長龍,今日離遠見到唔洗排隊就衝過去,原來都要等一陣位,好彩都係10分鐘左右就入座。係等位期間睇睇到底係食咩嘢咁把炮可以咁多人排隊,見到係港式嘅粉麵,豬雜似乎係鋪頭都出名但由於本人唔係所有豬雜都食,所以就無揀。見餐牌上面醉雞都有手指公係隔離,於是乎就揀咗個醉雞撈麵,撈麵係聲稱用豬油撈。入座後就落單,上菜速度都好快,醉雞分量都算多,撈麵好香,而撈麵另外仲跟咗碗湯添,本來以為碗湯係普通比人濕下嘴,點知一飲就係胡椒湯底嘅湯,又甜又辣好惹味!好飲到我下次食會想叫湯麵。醉雞面頭個層無掂到汁就無乜味,要浸返落去先食到醉雞味,雞唔算特別滑但有雞味,可能始終唔係主打菜,整體只係一般般。撈麵味道唔算超濃但係有豬油香嘅,加埋鋪頭特制辣椒油就豐富啲,但由於佢麵係只有油麵揀,個人比較喜好粗麵,所以未到十分滿意。整體其實味道唔差,只係下次再食會自選湯麵,感覺上選擇更開心滿足!