2021-05-19
🇭🇰翠林辣蟹舫·我地見佢依家做緊優惠 好多野都做緊8折 而且嗌蟹/龍蝦就送半隻雞 所以就去左😈😈·黑白胡椒蟹$588 l 古法蒸污糟雞$188我本身以為佢個胡椒蟹會好似新加坡個種咁 但係原來佢都係中式嗰種煮法🤣不過佢個醬汁都係超惹味 一啜入口真係超正 不過都係好掛住新加坡嗰種咖喱蟹😏佢隻蟹都超級多肉 而且肉質好結實 不過佢啲蟹肉都比較痴殼 所以要bok得比心機啲😂😂之後佢送個隻雞都唔錯 好香花雕酒同埋胡椒味 而且啲雞好嫩 不過佢有啲碎骨 大家食既時候要小心啲😌·金吉醬燒骨$128 l 拍蝦啫啫通菜煲 $117呢兩個就係平時食開咁嘅水準啦 佢個醬燒骨係好似柚子蜜咁既 都幾夾 不過佢個炸粉就偏厚少少🤔佢個通菜煲超大兜 而且一上檯好熱辣辣 佢入邊都幾多蝦肉同埋蝦米仔 不過如果佢用蝦乾應該會再香啲😈😈·#rbyeat#rby中式#rby尖沙咀·📍尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖
黑白胡椒蟹$588
金吉醬燒骨$128