之前試過西貢個間Let’s Jam已經對佢既果醬飲品念念不忘,而家唔使山又長水又遠去到咁遠先有得食,好感動☺️☺️☺️ 尖沙咀呢間Lets Jam位置唔太好搵,比較近佐敦個邊,不過雖然搬左出市區門面依然好chill,感覺好relax😌係門外擺放左佢地自家制既果醬。餐廳唔大,只有幾張枱,會建議大家打去book枱喔,佢仲有一邊燈光暗d好似outdoor咁位置,不過而家大熱去坐了😶特調果醬紅茶 雜莓果醬🍓🍇 黎”一起果醬”又點可以唔飲佢既果醬飲品呢?女孩子大概都比較養生會點熱的。呢款特調果醬紅茶幾得意,茶同jam係分開上既,隔離個沙漏係比你倒數計時用既,沙漏⏳係for計時三分鐘,漏完先可以將茶倒落杯,再加入果醬。可以任選果醬味道,熱愛berries🍇🍓既我就揀左雜莓果醬。店員recommend每一杯茶加入一茶匙jam便可,比較重口味既我就落一匙半至兩匙😋 果醬十分香濃,仲有粒粒果肉,絕無偷工減料。surprisingly呢款紅茶好香,重味得黎一d都唔苦澀,加入酸酸甜甜既果醬味道好夾,又唔會太甜,絕對係女仕至愛😍桂花雪梨茶🍐 呢款茶同上面個款既完全唔同,茶味偏淡,味道偏甜,大眾化d會適合全部人朋友一

係門外擺放左佢地自家制既果醬。

特調果醬紅茶 雜莓果醬🍓🍇
特調果醬紅茶 雜莓果醬

桂花雪梨茶🍐
呢款茶同上面個款既完全唔同,茶味偏淡,味道偏甜,大眾化d會適合全部人朋友一定中意,加入左桂花好清香感覺好養生☺️
桂花雪梨茶

Dinner set - 田園沙律配熱情果醬醋汁🥗
成日都覺得跟餐既沙律多數都唔好食會無咁新鮮,第一眼到呢個沙律感覺都唔例外,點知一試完全唔係兩回事,好外其他餐廳既沙律一係就跟麻醬千島醬或者醋,Lets Jam呢個汁係熱情果醬醋,個汁好fresh 酸酸甜甜令成個沙律都好好食🤭🤤仲要每一塊沙律菜都好均勻咁沾到d汁👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
田園沙律配熱情果醬醋汁🥗

Dinner set - 忌廉磨菇湯🥣🍄
湯既口感偏稀,唔同似其他餐廳好濃厚既忌廉湯咁,但佢又好好味磨菇味好濃喎,唔知係米加入左雞湯褒,都唔錯👍🏻
忌廉磨菇湯

Dinner set - 慢煮法式羊架配芒果芥末汁 $239
羊架有兩大片🥩🐑,用左慢煮方法烹調既羊架肉質好林一d都唔韌,用普通餐刀大力少少都切得開,羊肉味好濃又唔羶,配上芒果芥末汁羊既肉味更出😍 雖然無飯或意粉跟,但有蕃茄仔、露筍同薯角伴碟都飽肚。 略嚴露筍生左少少有dd草青味。
慢煮法式羊架配芒果芥末汁

黑松露野菌意大利飯🍚🍄
Risotto既調味做得好濃好入味🤤 撈入唔同種類切左粒既菇菌,汁又唔會太多太膩,好味道👍🏻👍🏻👍🏻
黑松露野菌意大利飯

薯角配士多啤梨燒烤汁 🥔🍓
份量都幾大份兩個人會食唔曬,加上羊架本身已經跟左十粒八粒薯角.....
🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️如果店員話我地知羊架本身跟薯角,我地就唔再嗌呢個可以試其他小食,搞到最後食唔曬有d浪費。
薯角炸得好脆,值得一提既係個士多啤梨燒烤汁味道好得意,以為咸既薯角配甜既汁會唔夾,但又幾ok喎,特別過點茄汁😛
薯角配士多啤梨燒烤汁

餐廳食物款式本身其實唔算好特別,但加入左自家果醬元素令食物變得不平凡,值得去支持一下💪🏻
2018-05-23
$220 (Dinner)
特調果醬紅茶 雜莓果醬
桂花雪梨茶