2020-11-23
放工時間被朋友拉咗去晚飯, 喺牛頭角港鐵站行去近觀塘海濱公園尾嘅『海濱匯』。這裏晚上氣氛截然不同, 可以遠望九龍灣嗰邊, 半開放嘅餐廳視野特別開揚, 加上強勁嘅音樂節拍~ 感覺相當relax, 戶外也是極佳chill out 好地方。餐牌以單點為主當然都有是日推廣優惠~先來一客『雞肉凱撒沙律』$118, 分量很大, 賣相幾吸引, 並非粗製濫造。沙律菜爽脆多汁仲好清甜, 一啲苦澀都冇, 再配合輕盈嘅沙律醬汁作調味, 主角烤雞肉也成為配角😋, 吃不停口極速KO!推介這道『鮮茄忌廉蟹肉扁意粉』$158, 好夠分量嘅蟹肉, 配合彈牙意粉, 洋蔥忌廉蕃茄醬汁超惹味!👍🍝另一款『鮮茄牛面頰扁意粉 』$138 也是回味爆燈, 香濃嘅醬汁配襯炆煮得好腍身嘅牛麵頰, 朋友極欣賞,超讚!雞鹽薯條$38即叫即炸嘅粗薯條, 比主菜更有份量。 即叫即炸 外脆內軟, 總覺得薯仔連皮炸才是真正嘅薯條。表面灑了調味嘅雞鹽, 啱啱好又唔會太多搶去薯條味道。👍😋餐廳越夜越多人, 在一個寧靜嘅夜空, 形成強烈的對比~
餐牌以單點為主當然都有是日推廣優惠~
雞鹽薯條$38
表面灑了調味嘅雞鹽, 啱啱好又唔會太多搶去薯條味道。👍😋
餐廳越夜越多人, 在一個寧靜嘅夜空, 形成強烈的對比~