2023-12-08 40 views
打邊爐是香港人的至愛,亦都是我的至愛,一年四季都會食打邊爐,天氣熱打邊爐,最緊要火鍋店的冷氣夠勁,今次去了旺角上海街428號地鋪滾爺火鍋店,店鋪的冷氣非常充足,座位又舒適,最重要是店員非常貼心的招待。鬼馬雙星(百花釀油條)$88係一道非常受歡迎既傳統中國小食〜主要係由油條和手打墨魚滑包裹而成,然後油炸至金黃色,味道香脆可口,外酥內軟,甜而不膩!由於呢款小食內外鮮嫩,口感豐富,因此很受各位客人喜愛!招牌椰子雞鍋 $248椰子雞鍋湯底是用兩個椰青和兩個椰皇,仲有椰子肉和馬蹄做湯底,然後再加半只雞,湯底非常清甜,椰味濃郁,雞肉新鮮有雞味,雞肉慨鮮嫩同椰子慨香甜,味道非常出色,絕對值得一試。天然無激素豬頸肉 $168這是豬面頰至下顎之間的肉,雖然很薄,但肥瘦相間,看似很肥膩,但脂肪含量並不高。涮上幾時秒就可以吃了,非常解饞!滾爺火鍋 (上海街) (旺角)旺角上海街428號地舖

鬼馬雙星(百花釀油條)$88
係一道非常受歡迎既傳統中國小食〜

招牌椰子雞鍋 $248

天然無激素豬頸肉 $168

滾爺火鍋 (上海街) (旺角)
旺角上海街428號地舖