2024-09-16
見到OpenRice有特價,限定八五折優惠梗係要來睇吓有咩好食啦!順便同老公慶祝中秋👍🏻海膽紫菜包飯 賣相一百分,味道二百分嘅菜式菜!海膽極度鮮甜,而且堆砌得滿滿的,顏色橘紅,加上黑魚子同生牛肉搭配住紫菜包飯,食完都有一種意猶未盡嘅感覺,口感特別值得一試。👍🏻清燉牛肋骨 還原咗韓國嘅風味,牛肋骨好腍而且牛味特別香濃,湯頭冇特別嘅花巧,淨係用咗蔥絲嘅點綴,極具肉汁,有碗飯就正(・ω・)ノ👍🏻半半炸雞 呢個炸雞🍗真係一定要叫,餐廳炸得酥脆而不油膩,咬落去帶有雞汁,肉質嫩滑。總共有四款口味可以選擇包括原味、甜辣、醬油、芝士。小編都係比較鍾意原汁原味,所以原味同醬油岩哂口味。👍🏻薯仔雞蛋煎餅 薄餅煎得好香口,入口亦都咬到啖啖嘅薯仔肉~口感脆卜卜,可以沾上餐廳配備嘅醬汁更加惹味The Night Begins ⋯See You 兩杯都非常清新,易於入口。前者加入青檸汁同菠蘿汁,後者加入咗番石榴、梅、蘋果梳打,酸酸甜甜。📍餐廳由韓國當地大廚主理研發菜式,再用上濟州新鮮食材,難怪得到一眾食客嘅支持,人潮洶湧。
👍🏻海膽紫菜包飯
👍🏻清燉牛肋骨