2024-10-06 285 views
今日同朋友去咗美麗華呢一間食泰國菜嘅餐廳,餐廳有幾種唔同嘅形式,包括係有單點嘅形式或者假日嘅brunch! 我同朋友就想呢都是少少,所以就揀咗去假日嘅brunch! 價錢嚟講覺得唔算太貴,因為食物嘅種類真係非常多,而且真係有晒我哋想試嘅唔同小食,會有頭盤小食同埋主菜甜品. 小食亦都係任叫任食,真係非常吸引,我哋首先叫咗小食每人一轉!食物亦都好快到咗!🔥炭燒豬頸肉沙律,用咗泰國傳統嘅沙律係木瓜柚子在家蘿蔔絲造成,非常好食,而且入口非常清新,可以同豬頸肉非常match! 同朋友都非常鍾意食呢一個豬頸肉,因為本身都唔會太油膩,所以餐廳喺呢一個方面都做得幾好!🔥泰式生蝦,餐廳仲有日本嘅刺身生蝦,質素嚟講非常高,再加埋本身餐廳特別調製嘅醬汁真係非常好食,所以我同朋友都忍唔住再叫多咗一次,呢一個真係非常抵食,亦都係好回本嘅小菜,出邊平時食四隻都真係起碼$100,而家真係放題真係非常抵食!🔥沙嗲串燒,有雞同埋豬肉我哋比較鍾意食豬肉因為豬腩仔真係非常好食,而且油香非常豐富,我同朋友都幾鍾意佢嘅沙嗲醬加埋嚟講真係非常夾!🔥主菜就揀咗金沙原隻蝦球,係一個主要以鹹蛋黃做嘅蝦球,呢啲菜式喺出邊都好難食到呢一間

🔥主菜就揀咗金沙原隻蝦球,係一個主要以鹹蛋黃做嘅蝦球,呢啲菜式喺出邊都好難食到呢一間餐廳拿捏得非常好,而且都唔會非常有利鹹蛋黃嘅味道同蝦非常夾,所以我本身都非常鍾意食.

🔥黑糖椰子雪糕,最後用呢一個椰子雪糕結尾,但係佢嘅椰子雪糕有好多椰子肉,而且亦都唔會非常甜鍾意食雪糕嘅朋友真係不能夠錯過!

佢嚟講呢一間餐廳都充滿泰式嘅風情如果大家想你三五知己一齊gathering嘅話係個好好嘅選擇,而且餐廳喺尖沙咀嚟講都非常方便,食完嘢之後可以去shopping