2023-08-27 127 views
今日同小朋友去旺角買文具,書包…….準備返學啦,買完野去搵食。小朋友想食鰻魚飯,ok, 去食日本菜。今次唔係上網搵,台頭周圍望,見到有居酒屋,就試一試。一進入餐廳,好有日本feel,裝修特色,地方寬敞。職員親切有禮,問我哋幾多位,我話兩個,見到我同小朋友,即刻叫我哋坐另一區,話另一邊比較凍,細心,有禮貌。我地叫左極上北海道帶子井,蒲燒鰻魚飯,鹽燒厚切牛舌串,香草燒雞翼。帶子井有三文魚,三文魚子,赤蝦,玉子,帶子,每樣都新鮮好味,帶子好大粒,好鮮味,值得一讚。小朋友食鰻魚飯,佢話個汁好甜,鰻魚好滑溜,仲有蛋絲,連埋啲飯一齊食,特別正。另外牛舌落咗檸檬汁,唔漏,仲爽口彈牙。雞翼有香濃香草味,有啲似BBQ嘅感覺,好香口。一切感覺良好,價錢相宜,日後諗起想食日本菜,會再嚟食。😋Yummy Yummy: 8/10😋

一切感覺良好,價錢相宜,日後諗起想食日本菜,會再嚟食。

😋Yummy Yummy: 8/10😋