2020-06-16 626 views
一向熱愛西式美食的我總愛四處尋覓好味的西餐廳🍽 呢間Amaroni's位於九龍塘又一城,相比起其他西餐廳,呢間店舖嘅樓底非常高之餘面積仲好大,配上少許嘅背景音樂,令整體用餐感覺寬敞又舒服!👍🏻鐘意咩都試吓嘅我可以一個包籃有哂3款麵包,實在太好啦哈哈🥰 特別係藍莓muffin有淡淡嘅牛油香,口感鬆軟。🦐香蒜黑椒大蝦食落口嘅橄欖油香令人一食再食!蝦肉大大隻都只係$178!好欣賞呢度嘅意粉全部都可以隨便任轉做長通粉/扁意粉/意粉🍝,仲可以order少油或者少鹽🧂。意粉選擇有滿滿一版咁多之餘仲可以加上呢啲客製化嘅tailor-made元素,點都唔驚啲款唔啱食呀!🤩聽侍應介紹發現原來呢度嘅pizza有兩款,一款係長方形嘅9件/18件,一款就係呢個手拉嘅圓碌碌pizza。大家都係第一次食加上鴨梨嘅pizza,估唔到感覺都幾清新🍐 配上底下多款唔同嘅芝士🧀,香得嚟又唔會太膩,餅皮薄得嚟又有啲煙韌嘅感覺。係一個會想再食多次嘅pizza🍕。飲品方面我地嗌咗Healthy Green Smoothie,朱古力奶昔同意大利奶昔。雖然我地都唔太好酒🍾,但大家都覺得用意大利甜酒Bailey's整嘅Italy M

餐前麵包

酥炸軟殼蟹,香蒜黑椒大蝦

忌廉香草汁海鮮長通粉

Designer's Pizza - OMG

飲品方面我地嗌咗Healthy Green Smoothie,朱古力奶昔同意大利奶昔。雖然我地都唔太好酒🍾,但大家都覺得用意大利甜酒Bailey's整嘅Italy Milkshake比Chocolate Milkshake更加香💁🏻‍♀️ 題外話:聽侍應講原來佢地嘅飲管係用大米同木薯整嘅可食用環保飲管。一路飲杯奶昔嘅時候忍唔住咬埋枝飲管一齊食🤣 沾滿奶昔同忌廉好似一枝朱古力棒咁都幾得意🤣

USDA斧頭豬扒配蘋果醋
到大家都好期待嘅主菜 - 斧頭豬扒!!本身都驚好肥膩,點知食落先發現香得嚟啲肉質係軟中帶啲實嘅口感。加埋焗香咗啲原個蒜頭同埋配菜嘅牛油薯仔,南瓜同火箭菜,我地3個人每人分啲都好快清咗呢碟野了🤤 $258嚟講合理又唔係太貴,真心推介😋

整體嚟講呢間美式意大利餐廳嘅食物果然都係大大碟好啱多人分享,唔驚又貴又唔飽肚,西餐lover嘅我表示飽肚又滿足☺💗
2020-06-15
Type of Meal