2024-08-05 1367 views
一直以為NMSL係打卡玩味cafe 對味道冇咩期望點知原來我一直誤會左佢地🥲🥲🥲我真係要道個歉 原來味道一樣係高質素呢度主要應該係泰西式混合 有時仲溝埋中式😮嘅菜式所以比到人好大驚喜 唔係食黎食去個啲味 價錢亦算合理 下次好想試tea set $268兩人high tea!!🦀🦀人人都嗌的啖啖蟹肉飯 ($158)(辣+含有花生)米飯好粒粒分明啖啖蟹肉係真蟹肉 而且份量好多 堆左個小山重點係食埋字係有擔擔麵味既risotto😱😱語帶雙關 玩味十足之餘令人食唔停口🙆🏻‍♀️🈹+$68可以轉套餐 配是日餐湯同飲品轉特飲有減20優惠當日就係南瓜湯甘甜 口感都食到好滑既南瓜蓉🫒夠熱 影左陣相都仲係熱嘅🍕冬蔭公大蝦Pizza ($148)有6隻蝦蝦咩蝦咩蝦蝦蝦蝦每片pizza都有一隻雖然依家越來越多 冬陰功fusion菜但呢個pizza無論味道同口感都好有冬陰公湯既神髓真係啖啖食緊冬陰公嘅感覺🤣🤣🍧士多啤梨玄米奶昔 ($58)玄米奶蓋配士多啤梨奶昔玄米奶蓋有淡淡茶香奶昔唔會甜得濟配搭幾好樣又靚 套餐轉配-$20👻🥭偽。芒果糯米飯 ($78)奶凍上面有一舊糯米團淋左啲芒果汁甜度適中唔會漏一邊食一邊有啲
一直以為NMSL係打卡玩味cafe 對味道冇咩期望

點知原來我一直誤會左佢地🥲🥲🥲
我真係要道個歉 原來味道一樣係高質素
呢度主要應該係泰西式混合 有時仲溝埋中式😮嘅菜式

所以比到人好大驚喜 唔係食黎食去個啲味

🦀🦀人人都嗌的啖啖蟹肉飯 ($158)
(辣+含有花生)

米飯好粒粒分明

轉特飲有減20優惠
當日就係南瓜湯

甘甜 口感都食到好滑既南瓜蓉🫒
夠熱 影左陣相都仲係熱嘅

🍕冬蔭公大蝦Pizza ($148)

有6隻蝦
蝦咩蝦咩蝦蝦蝦蝦
每片pizza都有一隻
雖然依家越來越多 冬陰功fusion菜
但呢個pizza無論味道同口感都好有冬陰公湯既神髓
真係啖啖食緊冬陰公嘅感覺🤣🤣

🍧士多啤梨玄米奶昔 ($58)

玄米奶蓋配士多啤梨奶昔
玄米奶蓋有淡淡茶香
奶昔唔會甜得濟
配搭幾好樣又靚 套餐轉配-$20👻

🥭偽。芒果糯米飯 ($78)

奶凍上面有一舊糯米團
淋左啲芒果汁