2021-02-07 596 views
餐廳位於新既環海東岸商場,位置都算隱世,可能需要多啲商店開左先帶旺到個度既商場,但無意間發現,鐘意日本料理既我當然要去一試🤩✅炭燒雞扒和風便當炭燒雞扒食落真係帶有淡淡煙燻味,再配上甜甜既日式醬汁,真係好和風;便當餐配有前菜、炸物、珍珠飯同主菜,珍珠飯今次就加左12蚊轉配貓飯,加左日本蒜香牛油、昆布同木魚🤩每啖都有好香既蒜味,鐘意蒜既朋友一定要試下😋✅京都風蒲燒鰻魚便當蒲燒鰻魚既醬汁足夠,厚薄適中,普通既珍珠飯都有灑上少許飯素,所以唔會覺得寡;另外值得一讚既係炸物,是日炸物係炸蠔,漿粉夠薄而且蠔新鮮唔會有腥味,上枱熱度非常夠,值得推介✅可樂餅(紫芋粟子、南瓜)可樂餅都有多款唔同既味道,今次試左兩款甜既餡料,兩款都有驚喜🤩南瓜甜味清甜,而紫芋粟子芋好香,真係有小粒既粟子在內,有口感,餡料軟糯做得好好,重點夠熱,值得一讚👍🏾🌟整體便當🍱質素唔錯,而且價錢好合理,一份便當有齊前菜、主食、珍珠飯、炸物小食,再配埋飲品,特別推介呢度既炸物,漿粉夠薄而且真係即叫即整,保持到食物既熱度👍🏾👍🏾評分:🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴(8/10)

✅炭燒雞扒和風便當

✅京都風蒲燒鰻魚便當

✅可樂餅(紫芋粟子、南瓜)

評分:🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴(8/10)
2021-02-06
$100 (Lunch)