2021-02-08
我係book咗 兩日一夜單車樂悠食住玩套票(如非套票,單食$438@2位) 原來由即日起至3月31日供應,可以望住個海景嘆高質素下午茶真係一個唔錯嘅放假享受!可以安坐餐廳裡,就欣賞到青馬大橋、汀九橋及東灣沙灘 180度醉人海景,啱晒拖友或者同閨蜜一齊嚟盡情打卡。總共有10款不同嘅食品,包括五款鹹點,五款甜點,其實食下午茶我最擔心就是太多款式嘅甜點,感覺會太飽,或者太滯。但係佢呢個恰到好處,兩款各一半,令人感覺到剛剛好。鴨肝慕絲配紅桑子 啫喱酸酸甜甜而且鴨肝有鹹香,非常match!三文魚籽松露醬釀蛋 三文魚籽比較有鮮味,加上松露將啲香氣,令清新嘅蛋白層次更為豐富。鮑魚雜菌酥盒上面有一隻小型鮑魚,配搭裏面嘅Juicy雜菌及乾爽鬆化酥盒,鹹鹹地又有少少清新。意大利火腿脆片配鮮蜜瓜汁依個真係非常特別!平時食意大利火腿都係食濕嘅,但係佢呢個直情係脆片,加上佢個蜜瓜係做咗個蜜瓜汁,咁樣食個感覺好Fresh。芒果龍蝦牛角酥比想像中夾好多,芒果比較甜香,龍蝦就鮮味十足,牛角酥香脆之餘亦都比較甜,小清新。白桃甜品杯甜甜地又清新,有少少啫喱feel!蛋白霜檸檬撻上面好香脆,但係食到入面有好香濃嘅檸檬醬,下
白桃甜品杯甜甜地又清新,有少少啫喱feel!
蛋白霜檸檬撻上面好香脆,但係食到入面有好香濃嘅檸檬醬,下面個批底都好脆身!
士多啤梨軟芝士餅好得意嘅心形軟餅,芝士味比較香,甜甜地幾好味。
紫羅蘭野莓雲呢拿蛋糕我成個玫瑰花咁,打卡一流,野莓酸酸甜甜非常開胃。
紅豆綠茶卷綠茶味道清香,加上有啲紅豆,細細件又夠鬆化。
另外包兩杯飲品🥰