2024-12-23
荃灣海之戀呢間韓國餐廳次次經過都大排長龍,假日平日都係,趁住今日放假時間鬆動d,就同朋友試下點解咁受歡迎😏 餐廳menu好多選擇,花多眼亂,有炸雞,好多款炸物,韓式鐵板芝士,鍋物,刨冰等等,以下推介幾款最鐘意嘅😋香辣芝士八爪魚🐙 ($138) - 香辣八爪魚喺充滿芝士嘅鐵鍋上,店員會即場開火將芝士熱溶,再將芝士捲住八爪魚🐙 打卡滿分!半半炸雞🍗 ($208) - 炸雞都有好幾個味選擇,有選擇困難症嘅你就最啱揀半半,可以自選2個味☺️ 我地揀左醬油同蒜香,2樣都係濃味之選,喜歡醬油咸咸甜甜,亦喜歡蒜香嘅惹味,如果再黎都會繼續叫呢2款😁蜜瓜雪冰🍧 ($88) - 趁天氣未太凍之前趕緊食多啲冰凍甜品!呢度嘅雪冰賣相一流,成座山咁高,入面仲有枝蜜瓜雪條😄 雪花冰好幼滑,入口即溶,完全唔海咬,成個甜品亦唔會太甜,值得一試!