2022-09-27
今日放假去左荃灣搵朋友,荃灣區多左好多好野食,唔再係雞煲同放題既天堂啦,朋友推介我一定要試下呢間係荃新天地附近既肥姐麻辣餐廳,平時繁忙時段幾乎坐滿人,餐廳提供特色四川菜,由烹調方式到調味料都係正宗,仲要有唔同既麻辣程度,唔食得辣既朋友仔都去得🐟酸菜魚 (細$168; 大$238)酸菜魚揀左bb辣,叫左個細既試下,上到枱已經聞到好香,魚肉份量都幾多,啖啖肉唔會有骨,湯底好多配料,有芽菜、酸菜同海帶,鍋底既泡椒都好新鮮,麻香十足,送飯一流😍😍😍🌟黃金皮蛋 ($43)小食就揀左呢個黃金皮蛋,第一次食唔係黑色既皮蛋😜口感好特別,辣度適中,用左青瓜粒墊底,食唔停口👍🏻👍🏻👍🏻🥔酸辣土豆絲 ($78)呢個係必食推介,土豆絲口感爽脆食落索索聲,配埋酸辣汁好開胃💯💯💯
🐟酸菜魚 (細$168; 大$238)
🌟黃金皮蛋 ($43)
🥔酸辣土豆絲 ($78)