放工同朋友黎食荔枝角呢間日本過江龍燒肉😺睇落都幾正~環境都好雅致~食完覺得真係好高質呀😻點左「花。特盛」,因為呢set牛豬雞海鮮都有,樣樣都想食,牛又咁多款唔知食咩好,呢個特盛簡直係懶人唔洗諗之選🤪 想知啲牛係屬於邊個部位仲可以參考返menu👍🏻有沙律同泡菜前菜🫶🏻幾開胃唔好睇少上枱三碟野好似好少,食食下就覺得好飽🤣 個爐燒出黎的肉有一格格的烤痕,很有feel🤣和牛6點盛,包含6款黑毛和牛~日本和牛真係好正,燒出黎油香很重又無騷味😻和牛友三角-油脂分佈適中的霜降牛肉,望落最多脂肪而且十分粉嫩😻燒完超香, 油脂香濃入口融化極juicy和牛肩三角-薄切的肩三角,油脂分佈雖然沒友三角那麼滿滿,但肉質很嫩,油香滿滿👍🏻和牛龜之甲-屬大腿肉,薄切肉質較有咬口亦不失油香和牛鞍下-肉質細嫩,牛味較濃的部位🤪和牛芯芯-都係後腿位置既肉,較厚切,有咬口🤪和牛筋肉,最有咬口的部位,有肉香但不失油香雞之盛合,含雞肉三味,雞頸柳,雞腿肉同雞胸肉。雞頸同雞腿肉比較嫩滑,連住既雞皮燒出黎仲脆脆地🥲太邪惡了吧!雞柳會相對較健康😇豬之盛合,含北海道夢之大地豚(個名好型)的豚頸肉,豚里肌,豚肋肉。三款肉質都入口好嫩滑,
有沙律同泡菜前菜🫶🏻幾開胃
和牛龜之甲-屬大腿肉,薄切肉質較有咬口亦不失油香
和牛鞍下-肉質細嫩,牛味較濃的部位🤪
和牛芯芯-都係後腿位置既肉,較厚切,有咬口🤪
和牛筋肉,最有咬口的部位,有肉香但不失油香

雞之盛合,含雞肉三味,雞頸柳,雞腿肉同雞胸肉。

三款肉質都入口好嫩滑,無豬騷味🙂燒出來香香der

最後燒埋個海鮮三味
成大半條魷魚筒好滿足😍燒完感覺肉質都算新鮮,有爽脆口感!
隻蝦都算大隻同新鮮,肉質很彈牙😍
帶子雖然比較細小,但都鮮甜既!

呢個Set真係超滿足!兩名女子食有啲飽,三個細食既女子就應該岩岩好🤣
雖然價錢相對較高,但食物質素整體都超讚👍🏻🫶🏻怕肥無特別叫飲品,店員添茶都好勤力🫶🏻
推薦👍🏻👍🏻
和牛6點拼盤