2024-10-13
莆田除咗蟶子同海鰻!依家仲有大閘蟹🦀🦀🦀有3款口味:清蒸大閘蟹 / 油煎大閘蟹 /熟醉大閘蟹~~ 每隻都係💲138~~💓仲貼心到出推2款 「 大閘蟹1人餐 」 (最多有10人餐),咁就唔洗約人話去就去,獨享大閘蟹,正!我呢款『 大閘蟹 1人餐💲398 』:套餐包括:前菜雙拼+大閘蟹2隻🦀🦀+一份主食+薑茶+紅棗花生湯~~ 🌟🦀🦀清蒸大閘蟹 2隻 莆田既大閘蟹來自水質清澈嘅江蘇養殖基地🦀肉質細膩飽滿又鮮甜😋 套餐細細隻但蟹黃豐厚綿密,柔潤甘香💛清蒸已經好食~ 🌟興仁炒米粉(例)米粉幼細又炒得爽身零油膩,而且料多有蜆肉、蟶子肉、蝦肉、豆腐皮、蝦米仔、菜etc~ 呢個散嗌都要$108~所以跟餐好抵食!🌟雙拼 係滷水豆腐 、蝦苗頭頭水紫菜~沒汁又鮮爽開胃~🌟紅棗花生湯 嘅花生仲煲至稔身,微甜滑溜~🌟☕️ 食完涼野飲返杯薑茶驅寒~~➖➖➖➖除咗原隻大閘蟹,莆田仲推出左四款大閘蟹菜色,我嗌咗其中一款:🦀《 蟹黃燜豆腐-例 💲118 》豆腐加上蛋嘅口感似梳孚厘,有蟹黃嘅淡淡鮮香,仲加上蔥花、蝦米、菇粒、花生碎等增加口感~~ 發現撈埋炒米粉食嘅話好夾架! ➖➖➖➖➖另嗌咗其中一款🎏鰻魚節菜式:🐟《 福
我呢款『 大閘蟹 1人餐💲398 』:
🌟🦀🦀清蒸大閘蟹 2隻
莆田既大閘蟹來自水質清澈嘅江蘇養殖基地🦀
🌟興仁炒米粉(例)
呢個散嗌都要$108~所以跟餐好抵食!
🌟雙拼 係滷水豆腐 、蝦苗頭頭水紫菜~沒汁又鮮爽開胃~
🌟紅棗花生湯 嘅花生仲煲至稔身,微甜滑溜~
🌟☕️ 食完涼野飲返杯薑茶驅寒~~
➖➖➖➖
🦀《 蟹黃燜豆腐-例 💲118 》
➖➖➖➖➖
另嗌咗其中一款🎏鰻魚節菜式:
🐟《 福建特色紅精(例) 💲88 》
酒香中味帶微酸,配上脆炸鰻魚,既有淡淡酒香又有外酥內軟嘅口感,唔膩又惹味~
🎂🎂 適逢莆田開業24周年!中環分店仲送咗佢哋自家製嘅招牌辣醬,同酒券俾㖭🍷🍷** 酒劵只適用於中環分店** 🥂🥂 Cheers~~