2024-05-04 75 views
呢排成日去Airside 發現左間中菜館-嵐月(⁠≧⁠▽⁠≦⁠)餐廳內部裝潢十分雅緻,使用大量綠色植物佈置,有種置身於樹林感覺👍而且座位之間距有足夠空間💯岩哂大家食飯傾偈🤭呢間主打中西fusion 菜✨坐低後店員詢問要邊款茶葉,另外亦有開胃小菜💯咖啡廳燻20日初鴿($128)BB鴿外觀滴色好得意,一人一隻岩岩好,碟內放滿咖啡豆,味道唔會太油🫶燻汁虎蝦球 ($298)虎蝦新鮮彈牙,口感鮮嫩,融合濃郁燻汁、帶有微微的燻香味道。皇帝蟹脆米泡飯 ($238)本來對泡飯興趣不大,不過見系有皇帝蟹就試下啦😌只係淨食泡飯味道就冇乜特別🤔然後我哋再加入少少脆米,口感立即唔同哂,升級左泡飯層次💯形成湯飯&脆米對比🤭櫻花蝦黑醋津菜 ($168)味道酸中帶甜,鹹香微辣,搭配著脆口的櫻花蝦,清爽可口,非常開胃。嵐月生日甜品碟 ($198)十分好奇想知道甜品碟有乜東東,又甘岩金牛座生日🤭嗌一個試下先🫶碟上有6款甜品,每一款都好精美💯尤其呢款似石獅子既芝麻糕更加栩栩如生、細節位都複刻出嚟😍嵐月 (AIRSIDE) @lunahongkong九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖#啟德 #啟

呢間主打中西fusion 菜✨
坐低後店員詢問要邊款茶葉,另外亦有開胃小菜💯

咖啡廳燻20日初鴿($128)

燻汁虎蝦球 ($298)
虎蝦新鮮彈牙,口感鮮嫩,融合濃郁燻汁、帶有微微的燻香味道。

皇帝蟹脆米泡飯 ($238)

櫻花蝦黑醋津菜 ($168)

嵐月生日甜品碟 ($198)
碟上有6款甜品,每一款都好精美💯
尤其呢款似石獅子既芝麻糕更加栩栩如生、細節位都複刻出嚟😍

嵐月 (AIRSIDE) @lunahongkong

#啟德 #啟德美食#KaiTak #ChineseFood #香港打卡 #香港美食
  • 皇帝蟹脆米泡飯