2022-05-13 154 views
特製背脂煮干拉麺 - $88.0海老辛醬背脂煮干拉麵 - $98.0口福餃子🥟 - $24南蛮炸雞🍗 - $24靜岡蜜瓜梳打🍈 - $18.0今個星期keep住落大雨, 凍冰冰最啱梗係去食返碗拉麵暖下身🥶 近近地揀左係旺角地鐵站一出行兩分鐘就到既丸目背脂干煮拉麵🍜 「丸め背脂煮干」來自東京東久留米市,主打係湯頭上面蓋著濃厚的豬背脂油,keep住拉麵既溫度!仲可以好邪惡咁樣揀想加幾多倍既油脂係面😱 不過kaikai要正常份量就得了🫢 而麵條就選用左用人手揉捏的粗麵,好有咬口🤍我哋叫咗特製背脂煮干拉麺同海老辛醬背脂煮干拉麵,因為我食唔到辣所以就冇試到海老辛辣醬但係朋友話叫正常已經夠晒辣!鍾意食辣嘅朋友可以叫大辣🌶拉麵既份量仲可以揀標準(150g)同大份(180g)! 見到有靜岡蜜瓜梳打梗係要試埋, $18超級抵同喺超市買一樣價錢咁淛🤩 唔會太甜好好味!最後口痕叫埋餃子同埋南蛮炸雞,餃子夠juicy, 炸雞仲俾咗好多沙律醬我地點😚 同埋個店員真係超級好人又有禮貌✨ 加分加分!!!丸目背脂煮干拉麵地址:旺角通菜街74號地舖
特製背脂煮干拉麺 - $88.0

海老辛醬背脂煮干拉麵 - $98.0