講起葵涌廣場掃街,梗係唔少得孖寶車仔麵啦!呢間老字號喺葵芳屹立十幾年,平靚正嘅車仔麵俘虜咗唔少街坊同遊客嘅胃。舖頭成日都人頭湧湧,就知佢有幾咁受歡迎!今次我就慕名而來,試吓佢哋嘅招牌車仔麵同滷水雞髀。車仔麵三寶 + 滷水雞髀:邪惡宵夜之選😈我叫咗碗三餸車仔麵(蘿蔔、菜肉雲吞、黑椒牛丸),配米粉,再加秘製辣汁同埋一隻滷水雞髀。蘿蔔🥕:大大舊蘿蔔煮得夠腍夠入味,一啲渣都冇,索晒湯汁嘅精華,正!菜肉雲吞🥟:皮薄餡靚,菜肉比例啱啱好,食落啖啖肉,好滿足!黑椒牛丸🐂:彈牙爽口,黑椒味香濃,配埋秘製辣汁,簡直係畫龍點睛!米粉🍜:唔會煮得太腍,口感啱啱好,吸晒啲湯汁,好惹味!滷水雞髀🍗:滷水味香濃,雞髀肉質嫩滑,而且好入味,真係令人吮手指!秘製辣汁 + 腩汁湯底:靈魂所在✨孖寶車仔麵嘅靈魂,就係佢哋嘅秘製辣汁同腩汁湯底!辣汁夠香夠辣,但又唔會搶走配料嘅味道,反而更加惹味!腩汁湯底濃郁甘香,配咩餸都咁夾!服務 & 環境:街坊小店Feel🏡雖然係街坊小店,但係環境都算乾淨企理。侍應姐姐手腳麻利,態度都幾好。總結:抵食之選!下次再encore!💯總括嚟講,孖寶車仔麵真係抵食夾大件!無論係味道、份量定係價錢

車仔麵三寶 + 滷水雞髀:邪惡宵夜之選😈

菜肉雲吞🥟:皮薄餡靚,菜肉比例啱啱好,食落啖啖肉,好滿足!
米粉🍜:唔會煮得太腍,口感啱啱好,吸晒啲湯汁,好惹味!

秘製辣汁 + 腩汁湯底:靈魂所在✨

服務 & 環境:街坊小店Feel🏡

總結:抵食之選!下次再encore!💯

總括嚟講,孖寶車仔麵真係抵食夾大件!無論係味道、份量定係價錢都無得輸!下次經過葵芳,一定會再嚟encore,試吓其他配料同小食!