淘大真係好多好野食,呢間餐廳想試好耐喇😍,成日見到佢個抱抱窩飯都覺得好過癮咁。今日叫朋友晏晝去搵定位先,但估唔到點幾鐘都無咩人。去既過程我地仲兜右兜去錯左商場果邊。原來第三期係戲院果邊先啱。環境以tiffany blue同藍綠作主調,感覺幽雅得黎幾有格調,座位亦好寬闊舒適。夏日炎炎,真係要飲番杯凍野。叫左杯蜂蜜檸檬水果茶($48)。呢個水果茶味道好清,唔會太甜同帶微酸,飲得出好清新既茉莉花香,個底仲有d 奇異果,火龍果,蘆薈,蘭香子,柚子肉等等,幾有咬口。韓國野其實我都好少食,因為怕辣。但朋友點左呢個鮮蚵仔泡菜蛋餅($62),真係超好食!蛋餅用鐵pan 上熱辣辣,但個蛋好滑唔會過熟,估唔到蚵仔同泡菜又幾夾☺️d 泡菜微微辣連我都食到,入面仲有一條條蔥,真係好香啊! 黑菌忌廉汁年糕都好好食。個汁真係一流,好正好濃郁,有菌香之餘仲有d蒜粒,個汁如果拎黎撈意粉就正。年糕本身都好少食嫌佢一凍就好硬,但薯粉粒真係好正,有小小咬口但凍左都唔會韌。👍🏻士林炸雞都唔錯,皮薄得黎唔油膩,點埋個蜜糖超正。最後係最期待既抱抱窩飯,㨂左鰻魚味。賣相就好吸引,但估唔到係最唔好食既一樣。咸味既梳乎厘感覺好奇怪唔多夾

今日叫朋友晏晝去搵定位先,
但估唔到點幾鐘都無咩人。去既過程
我地仲兜右兜去錯左商場果邊。
原來第三期係戲院果邊先啱。

鮮蚵仔泡菜蛋餅

黑菌忌廉汁燴年糕,薯粒粉

士林炸雞

士林炸雞都唔錯,皮薄得黎唔油膩,點埋個蜜糖超正。

最後係最期待既抱抱窩飯,㨂左鰻魚味。賣相就好吸引,但估唔到係最唔好食既一樣。咸味既梳乎厘感覺好奇怪唔多夾,個鰻魚飯又好甜,真係得個樣🙊仲要$138, 唔抵食

埋單每人$170蚊,價錢唔算平,不過好在真係唔多人,可以傾計有排坐😛午市加5蚊仲有支 haagen daz 雪糕批添,食物都幾特別,會再encall
鮮蚵仔泡菜蛋餅
黑菌忌廉汁燴年糕,薯粒粉