2024-07-22 57 views
今次嚟到寶林嘅新都城一期行街行行下 聞到附近有一陣好濃烈嘅蝦味原來系以蝦做主題嘅日本餐廳--蝦魂見有少少肚餓,就行入去試吓啦週末7點左右入到去都唔使點等位服務員都好殷勤咁招待我哋去埋位坐裡面嘅位置都好寬闊 坐得多幾舒服而且係open area食嘅時候都唔會覺得太侷促我哋order咗兩個主菜 同埋兩個小食食物好快就送到上嚟澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵 $98碗麵裡面嘅材料都非常豐富有筍,有蘿蔔做配菜,佢哋都好入味好食而唐心鹵蛋方面算係中上,唔會太鹹而肉眼系啱啱好三成熟 食落去一啲都唔韌仲難得地有好鮮甜geh 牛味 個湯係正常發揮,唔會死鹹碗麵加咗兩蚊,有一碟辣蝦醬呢個值得加,因為同普通辣醬唔同,裏面溝咗大量嘅蝦粉,用嚟點麵或者係牛肉都天衣無縫虎蝦乾海味砍飯+蝦湯 $108碗飯裏面都一樣係好足料除咗表面會有多舊慢煮雞肉之外裡面仲有大量嘅元貝乾同蝦乾蝦米同蘑菇成碗飯蝦味同菇味都好濃郁如果覺得碗飯有啲乾,仲可以配搭埋碗蝦湯一齊撈飯食,或者就咁飲個蝦湯都會覺得有好強烈嘅味蕾衝擊如果係蝦哄人士絕對係唔可以錯過呢個set 自製阿根廷紅蝦雞肉餃子3隻 $48有別於一般餃子,裏面放咗大大條阿根廷紅蝦,同
今次嚟到寶林嘅新都城一期行街
行行下 聞到附近有一陣好濃烈嘅蝦味

原來系以蝦做主題嘅日本餐廳--蝦魂
見有少少肚餓,就行入去試吓啦

週末7點左右入到去都唔使點等位

我哋order咗兩個主菜 同埋兩個小食
食物好快就送到上嚟

澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵 $98

碗麵裡面嘅材料都非常豐富
有筍,有蘿蔔做配菜,佢哋都好入味好食

而唐心鹵蛋方面算係中上,唔會太鹹
而肉眼系啱啱好三成熟 食落去一啲都唔韌
仲難得地有好鮮甜geh 牛味

個湯係正常發揮,唔會死鹹

碗麵加咗兩蚊,有一碟辣蝦醬

虎蝦乾海味砍飯+蝦湯 $108

碗飯裏面都一樣係好足料
除咗表面會有多舊慢煮雞肉之外
裡面仲有大量嘅元貝乾同蝦乾蝦米同蘑菇
成碗飯蝦味同菇味都好濃郁

如果係蝦哄人士絕對係唔可以錯過呢個set

自製阿根廷紅蝦雞肉餃子3隻 $48

有別於一般餃子,裏面放咗大大條阿根廷紅蝦,同埋新鮮嘅雞肉,咬落去第一啖即時爆汁,配搭埋餃子上面嘅蝦米,絕對值得一試

花雕酒漬新鮮鮑魚$32

花雕味完全係深入鮑魚嘅內部,而且真係好新鮮,咬落去感覺好煙韌,唔錯唔錯

整體感覺餐廳用心經營,廚師亦將蝦嘅煮法發揮到極致。食完之後,成個口腔都仲系充滿住濃濃geh蝦味