2017-04-02 124 views
趁天氣仲涼涼地,梗係要繼續打邊爐啦!雖然我其實係一年四季都會打邊爐😂😂一出𨋢就見到呢個好有氣勢嘅魚缸!入到去環境都唔錯,唔會好多人污煙漳氣咁,枱同枱之間有足夠空間,坐得夠舒服。坐窗口位,見到復活雞😂望出去見到旺角街景,幾好view!今次就揀咗滋補螺片花膠雞煲,因為半隻雞都係$158 ,但係啲食材就好似好名貴好吸引咁,所以就忍唔住叫咗呢個!呢個煲絕對冇hea你,因為真係有好多花膠同螺片喺裏面,啲雞又好滑,個湯仲好濃味,同朋友忍唔住飲完一碗又一碗,差啲飲晒成煲!好彩佢加湯係加豬骨湯,唔驚冇湯打邊爐!講番啲火鍋料,我覺得全部都好新鮮,特別推介芝爆響鈴!佢啱啱炸起熱辣辣脆卜卜,最特別嘅係佢中間有芝士,第一次食,好正!餃同丸都好多有特色嘅選擇,我就叫咗個手打香煎鵝肝蝦丸同蟹粉蟹肉雲吞,全部都真材實料,真係有鵝肝同蟹粉,好味!啲肉都好新鮮,叫咗一個肥牛同埋牛柳粒,好有牛味,牛柳粒好有牛味有咬口同埋唔會韌,推介!食完咁多肉,當然要食返啲菜,呢個菜菜籃好多款菜都有,仲擺得好靚好似一扎花咁,好有心機。總括來講,好滿意呢度嘅食物同埋環境,有機會會再嚟食過。
坐窗口位,見到復活雞😂望出去見到旺角街景,幾好view!

爆芝響玲
蟹粉蟹肉雲吞
手打香煎鵝肝蝦丸
餃同丸都好多有特色嘅選擇,我就叫咗個手打香煎
牛柳粒
頂級雪花肥牛
菜菜籃

總括來講,好滿意呢度嘅食物同埋環境,有機會會再嚟食過。

爆芝響玲
蟹粉蟹肉雲吞