2022-11-07
今次同媽咪嚟食蟹哩間由頭盤嘅叉燒 到最後嘅薑茶湯圓每道一菜式都好食!(阿媽都大讚😋)大閘蟹更係滋味多膏而且最貼心係~等你食完一隻先再上另一隻 👍🏻keep住熱食難怪平日去都爆滿呀!🔹大閘蟹。淺嘗🔹(*平日$368/位,星期五、六、日及假期$398/位)🔸蜜糖叉燒併青瓜(❇️正)真係半肥瘦,好鬆軟(睇相都知正)!外層係油油亮亮嘅麥牙糖,醃得靚,外層部分焦香,真係好好食!🔸鮮拆蟹粉小籠包(❇️正)堅皮薄餡靚,一咬開啲蟹黃汁就傾湧出嚟,好多湯汁!肉餡又嫩滑,好好食!🔸姬松茸燉螺頭湯足料又夠味,有螺頭、姬松茸、瑤柱、雞腳、瘦肉,燉足火喉,養生好飲!🔸清蒸大閘蟹2隻係公蟹,每隻約5両,我就最鍾意食白膏,所以公蟹好啱我,肥美多膏,蟹肉鮮甜,一口氣拆哂啲蟹肉再拌蟹膏、香醋食,真心正!值得一讚係店員見你就快食完一隻,至送上第二隻,新鮮熱辣!👍🏻🔸頭抽美極大花蝦蝦好大隻呀!外皮炸得通邊香脆,蝦肉鮮甜彈牙,彈彈醬油香,惹味!🔸鮮鳳梨黑豚肉(❇️正)🔸雞汁浸時蔬黑豚肉肉味好香濃,外層脆、中間鬆軟!用新鮮鳳梨,個汁有天然果香,香甜可口,係升級版嘅咕嚕肉!🔸暖心薑茶湯丸(❇️正)薑茶同湯圓都好好食!薑香順口不嗆喉,湯圓
哩間由頭盤嘅叉燒 到最後嘅薑茶湯圓
每道一菜式都好食!(阿媽都大讚😋)
大閘蟹更係滋味多膏
而且最貼心係~
等你食完一隻先再上另一隻 👍🏻
keep住熱食
難怪平日去都爆滿呀!
🔹大閘蟹。淺嘗🔹
(*平日$368/位,星期五、六、日及假期$398/位)
🔸蜜糖叉燒併青瓜(❇️正)
🔸鮮拆蟹粉小籠包(❇️正)
🔸姬松茸燉螺頭湯
🔸清蒸大閘蟹2隻
🔸頭抽美極大花蝦
🔸鮮鳳梨黑豚肉(❇️正)
🔸雞汁浸時蔬
🔸暖心薑茶湯丸(❇️正)
薑茶同湯圓都好好食!薑香順口不嗆喉,湯圓皮軟滑,似係自家製,芝麻餡香滑,yummy!
🔸橙汁1杯
每人一杯鮮橙汁及小食,總係覺得中菜配橙汁係好夾,好有細個去飲嘅感覺。