2022-12-17
❣️Omakase要突圍而出,一定係令人食完會嘩一聲,之前試過預約困難店,今次試吓新嘢,估唔到超越期望好驚喜😍 ❣️呢度由擺盤設計、食材質素同環境都幾花心思,啱晒慶祝生日打卡😍⭐️晚市6大款主題(雞、黑豚肉、和牛、海之幸、魚和蟹)各具特色廚師發板,梗有一款啱口味,我就乜都鐘意食,所以揀咗晚餐10道菜:山之御膳 😍😍
❤️🗻山之御膳🗻名符其實有排山倒海之勢,呢款Omakase除咗有我最想食嘅香箱蟹,仲有和牛、魚、海鮮刺身等食材配搭,份量超足仲帶咗fusion元素❤️❣️先付:日本產雲丹拼盤~
一次過品嚐五種不同產地海膽,賣相一流,仙氣十足👍👍😍❣️前菜:廚師發板前菜三點~帆立貝、赤穗蠔、蟹肉柚子啫喱~三款我都鐘意,尤其係蟹肉柚子啫喱用上香箱蟹 ,超級正😍蟹蓋塞到滿蟹肉、蟹膏👍 👍👍😍❣️蝦夷鮑酒蒸肝醬~用個香水瓶噴出十四代酒出嚟,建議噴兩下,不過我吾怕醉噴左4下😂
鮑魚配埋忌廉肝菌醬汁彈牙得黎夠曬香滑😍❣️ お造り:季節刺身五點~平政魚、深海池魚、牡丹蝦、大拖羅、帆立貝👍😍❣️鍋物:鱈場蟹龜甲鍋~別緻嘅紹菜包菠菜卷配上鱈場蟹肉鮮甜,飲完暖笠笠😍❣️ 箸休め:季節雪葩(柚子)~以為食完,梗係唔係,中場休息比你清
❣️先付:日本產雲丹拼盤~ 一次過品嚐五種不同產地海膽,賣相一流,仙氣十足👍👍😍
❣️蝦夷鮑酒蒸肝醬~用個香水瓶噴出十四代酒出嚟,建議噴兩下,不過我吾怕醉噴左4下😂 鮑魚配埋忌廉肝菌醬汁彈牙得黎夠曬香滑😍
❣️ 箸休め:季節雪葩(柚子)~以為食完,梗係唔係,中場休息比你清口腔解膩,出去露台睇吓馬埸景色再食過😂
❣️精選壽司5貫~平政魚、池魚、炙燒中拖羅、象拔蚌、北寄貝
❣️強肴:A4宮崎牛厚燒 聖護院蕪菁 牛肝菌~賣相已經勁吸引😍 一打開蓋,聞到清香煲底禾稈草煙燻味,A4宮崎和牛厚燒,滿口油香豐配牛肝菌醬汁,正到不得了👍👍😍😍
❣️ 食事: 特濃上海蟹粉拌稻亭烏冬,配上三款年份意大利陳醋比我揀,每款都唔同甜度😍😊👍
❣️甘昧:和風鮮果(士多啤梨)配(椰子)雪糕拿破崙~ 拿破崙非常鬆化,配上椰子雪糕好清新,終於畫上完美句號!👍👏🏻👏🏻
❤️店員服務態度好,一坐低會問有乜吾食,而且每道菜式都有專人介紹,當晚都滿座,可以慢慢食,享受一餐美味盛宴👍