2021-06-12 920 views
琴晚心血來潮想食打冷!於是等男朋友放工後,就黎左呢度食喇!呢間打冷係我由細食到大,都好多年喇起碼1x年!近幾年我搬離左黃埔,所以有啲掛住佢特意返去食!兩個人嗌左3餸,第一碟係鹵水紅腸墨魚。佢有好多鹵水拼盤選擇,例如生腸鵝腸etc..自己可以單點雙拼又得~任你嗌~碟野墊底今次用左芽菜,老實講有啲失望😔之前都係鹵水豆腐墊底的,唔知今次係咪無哂豆腐定佢轉左啦~紅腸就無咩特別正正常常,墨魚就爽口有味 一啲都唔會硬到𡁻唔到!不過今次墨魚數量略少!然後就上埋椒鹽魷魚。以前都未喺度嗌過椒鹽魷魚,今次第一次食。個炸粉我覺得略嫌有啲多,同埋唔知點解會連埋啲辣椒仔一齊炸埋😂 個魷魚本體就好食嘅,係咬得開,唔係好難咬果隻~ 呢碟都ok ge!個金銀蛋浸時菜就正正常常無咩特別囉。呢碟無咩comment ,好多菜囉 一男一女都食唔哂😂間野位於紅磡街市樓上熟食層,所以唔好expect 環境會有幾衛生。不過整層呢間佔大部分客人都係幫襯佢,加上乞立左咁多年我由父母細過帶我黎食,足以證明佢係一直有捧場客。如果唔介意餐廳環境嘅時候,呢間打冷不妨一試,價錢尚算便宜。

2021-06-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$125 (Dinner)