2021-12-26 195 views
觀塘瑞和街市政🏢大樓4樓全層都有好多唔同嘅地道餐廳🍴,行到最入就見到🤩呢間朋友介紹嘅九鼎百味,佢話有時會喺度一路🍲打邊爐一路睇波⚽️。不過今次餐廳老細就💁🏻‍♂️介紹我哋食小菜🤤。生炒骨🐖肉質鬆軟肥瘦適中👍而且十分之有🔥鑊氣,入面有好多🤩炸蒜勁香口😋!老細推介我哋呢個新出嘅🍄雜菌炒🐂牛仔肉,我又幾😍鍾意食雜菌🍄所以覺得唔錯🤤。佢有好多雜菌🍄,而且好新鮮🥰,牛仔肉🐂好嫩滑又不失牛味🤤,仲有三色椒🫑,感覺幾健康😆。老細💁🏻‍♂️招呼好好,問我哋食唔食🐖豬雜,原來佢哋新推出呢個豬雜煲🍲。豬雜煲🍲出邊好似🤔好少見,我又未🤤食過,所以就叫咗🥢。呢個豬雜煲🍲入邊有好多豬膶🐖同埋粉腸,食落啲豬雜好新鮮🤩,豬膶十分🤤鮮嫩,🔥火候控制得好好👍,粉腸爽口彈牙又唔會太肥😋!入邊仲有啲🤤豬紅同埋豬皮,都十分高質,😍鍾意食🐖內臟嘅話,呢個必食呀😋!椒鹽鮮魷🦑入口好有驚喜🤩,椒鹽中有少少🤏梅子粉令到佢有一種🥰獨特嘅酸甜鮮味🤤,令到成個味道嘅層次感👍更上一層樓!脆漿又薄又貼服,而且鮮魷🦑又腍又滑又鮮味😋好正!

豬雜煲🍲出邊好似🤔好少見,我又未🤤食過,所以就叫咗🥢。

脆漿又薄又貼服,而且鮮魷🦑又腍又滑又鮮味😋好正!
Type of Meal
Dinner