2021-08-01
每年七月就係食生日飯嘅時候😅今年就揀左其中一餐係呢度食,好耐之前係尖沙咀返工間唔中都會嚟北京老家食lunch,印象中唔錯 (可惜退步了🙈)六個人叫左個二人餐,另外加左兩個炒飯,糖醋小排骨,北京燒餅配炸菜肉末同埋高力豆沙~二人餐:$468麻辣粉皮同涼拌豆腐絲水準正常北京烤鴨(半隻)唔掂👎一嚟到見到色澤已經好淺色唔吸引,鴨皮超級肥超級油膩!!鴨肉肉質就還好。。。但都係偏油京味酸辣湯味道ok但偏酸,好少餐廳會幫食客落埋醋,通常都另上等食客自己調較架嘛!奇怪!😐糖醋魚片都唔掂汁個味道正常但魚肉太淋一pat野,而且唔夠香脆乾扁四季豆係呢個兩人餐裡面算係唔錯,尚算乾身,唔算太鹹得黎幾惹味,無渣小籠包我無食,朋友話都有啲肉汁ok ge京牌炒飯 $98即係蝦仁蛋白炒飯,都粒粒分明,但無乜味(撈埋食唔晒而且勁鹹既燒餅炸菜肉末就岩晒🙈),蝦仁唔算好爽口,普普通通老娘炒飯 $98即係小米牛肉炒飯,有朋友食唔慣話好似蟹子感覺,佢中意食平時既炒飯多啲,我自己就接受到因為我食開小米,攞小米黎做主食好似係香港既餐廳好少見,幾特別👍 推薦試下~北京燒餅配炸菜肉末 $98燒餅微暖好香芝麻味,幾酥脆,唔錯👍炸菜肉末勁多而
二人餐:$468
麻辣粉皮同涼拌豆腐絲水準正常
北京烤鴨(半隻)唔掂👎
糖醋魚片都唔掂
汁個味道正常但魚肉太淋一pat野,而且唔夠香脆
小籠包我無食,朋友話都有啲肉汁ok ge
京牌炒飯 $98
老娘炒飯 $98
北京燒餅配炸菜肉末 $98
燒餅微暖好香芝麻味,幾酥脆,唔錯👍
炸菜肉末勁多而且勁鹹完全撈唔晒
糖醋小排骨 $118
望落價錢唔平好彩都幾大碟,賣相吸引唔會太肥無肉食,但略嫌佢唔夠酸味,還可以
高力豆沙 $88
落完單都等咗大約15-20分鐘,新鮮整起熱辣辣,口感味道ok但油膩左啲
咁多樣野埋單$1140,全晚食物既水準平均都只係中下,勝在裝修唔錯地方尚算寛敞,但唔會特別建議大家去🙈