2021-12-16
夜晚嚟到西九文化區,試左位於西九文化公園傍一間cafe,有外面露天座位及室內座位,如果坐外面座位,仲可以欣賞維港靚景,可惜當日露天座位已經full哂啦🍃 呢度夜晚都好多人排緊隊,要等半個鐘左右,侍應服務態度都唔錯幾熱情,而我就坐咗室內嘅位置,係高身嘅枱。PEPPERONI PIZZA $158 (w/ mozzarella, tomato sauce, oregano, basil, thyme & pepperoni slices)係薄批配水牛芝士、蕃茄醬、奥勒岡草,羅勒葉、爵香草及辣肉眠。皮夠脆薄身,要趁熱食,味道不過不失。BOLOGNESE TAGLIATELLE $138 (w/ beef, onions, carrots & chives)意粉入邊有牛肉、洋薰、紅蘿甄及法業,個人認為比較鹹,味道似普通肉醬意粉整體美味程度: 👅👅/5CP值: 🌟🌟/5Cafe Boheme 港灣小館📍西九文化公園
整體美味程度: 👅👅/5
CP值: 🌟🌟/5