2024-03-22 709 views
今次我哋嚟到西營盤半山🗻上面搵嘢食,呢度好多外國風嘅舖頭✈️,我哋就揀咗一間日式fusion菜🇯🇵。呢度平日每日都有優惠午餐Menu☀️,好抵食。今次我哋週末嚟到📅,就有週末brunch嘅優惠Menu。.🥪Classic Sando ($158)三文治裏面夾住北海道豬腰肉🐷,夠晒厚切,同時口感夠軟腍🫦,咬落去啖啖肉。裏面嘅蛋黃醬可以帶出濃郁嘅感覺🍳,配埋酸甜嘅日式中濃醬🇯🇵,同埋脆卜卜嘅炸皮外層💥,味道口感都夠豐富。.🥑California Maki Roll ($158)呢度菜係fusion咗美式元素嘅壽司卷🇺🇸。牛油果份量好足料👅,而且牛油果夠熟、夠軟腍,食落去滿滿嘅綿滑口感😝,同時間又有生果嘅清香感覺🎐。加埋天婦羅蝦肉夠大嚿,咬落有口感🍤。.🍜Bacon & Egg Yaki Udon ($128)份量超級多,一個人可以食得超級飽😎!炒嘅時候同樣fusion咗外國菜元素🌊,除咗日式炒麵醬嘅味道🎌,仲有好香濃嘅花生醬,好有特色🥜。用嘅烏冬滑同埋彈牙,我哋幾鍾意呢個質地💕。仲有煙肉、流心蛋黃、蘑菇,撈埋好香♨️。套餐仲配埋麵豉湯。.🍱Assortment of Japanese pickl
🥪Classic Sando ($158)
🥑California Maki Roll ($158)
🍜Bacon & Egg Yaki Udon ($128)
🍱Assortment of Japanese pickles ($68)
有五款唔同顏色嘅醃菜🥒,鹹鹹、香香、辣辣嘅味道,加上顏色豐富,影出嚟好靚📸。而且食落香口、惹味,我哋就最鍾意酸酸、鹹鹹、脆脆嘅醃黃蘿蔔🥕,同埋帶有辛香嘅紅薑🫚。
🔥Pork Belly(3pcs)($38)、Tsukune($48)
最後我哋試埋佢嘅串燒🍢,用迷你石爐燒住香木🪵,有好日系嘅香味。雞肉丸口感又腍又有脆口粒粒🐥,調味都好香,點埋生蛋就夠晒滿足🍳。五花肉燒到超級香脆🐷,一咬落去好酥,油脂感又好正。
2024-03-20
Type of Meal