2024-12-27 147 views
又到節日,緊係要食返啲西班牙嘢賀一賀佢。Weekend去左上環西街一間西班牙嘢食lunch, 裝修都幾有feel。嘢食選擇都好多,今次就專登試平時比較冷門嘅西班牙Tapas。先嚟一客法包配蜂蜜牛油醬,個醬汁好濃厚,超級邪惡。仲試咗炸羊奶芝士配法包,羊奶芝士味道都幾濃烈,炸過更令芝士有少少流心效果,配鼠尾草都幾特別。另外叫左西班牙蛋餅都唔錯,有好香蛋味,入面有好多薯仔都幾正。之後再有西班牙燉牛肚,感覺幾似中式,另外有D辣肉腸一齊燉煮都幾有西方風味,而肉質都幾腍。再叫左一份辣肉腸,配上酸酸地嘅醃洋蔥,都幾開胃。平時火腿芝士就食得多,今次仲叫左Parma Ham火腿配碎芝士,每一啖都充滿鹹香。最後就係阿根廷紅蝦作結,隻蝦燉煮得好入味,蝦膏亦好甘香,個汁點埋麵包食,一流!埋單食左一千蚊,大滿足!

先嚟一客法包配蜂蜜牛油醬,個醬汁好濃厚,超級邪惡。

再叫左一份辣肉腸,配上酸酸地嘅醃洋蔥,都幾開胃。

埋單食左一千蚊,大滿足!