2021-09-05 444 views
平時行街經過D2,總會見到下面有間西班牙餐廳好chill,好有氣氛,好想入去試下!今日同男朋友終於都有機會去食吓了。一來到餐廳,我同男友人都點左杯Sangria,學人chill 一 chill先。1杯紅,1杯白。酒入面都加左啲水果同soda 水同糖,所以都甜甜地,又開胃,好適合咁夏天飲用。首先,我地點左脆炸鱈魚球配蜜糖泡沫作為前菜小食鱈魚球炸得剛剛好,外脆内軟,入面有一絲絲的魚肉,好鮮味!加上蜜糖泡沫蜜糖,有份清甜新鮮的感覺。西班牙燴牛肚鷹咀豆辣肉腸醬汁牛肚同鷹咀豆煮得好腍,醬汁含有豐富的蕃茄味。分量幾多,如果三四個朋友來share,就Perfect池👍🏻香烤黑毛豬什錦拼盤配扒田園蔬菜三款黑毛豬烤得火喉適中,特別係豬肩肉粉嫩,肉汁肉味豐富,蔬菜都Grill得好香又juicy!招牌西班牙黑毛豬海鮮飯持應都好細心咁提我哋小心唔好掂倒個獲同趁熱食。依個飯係我最滿意既餸菜!食得出海鮮係幾新鮮,蝦彈牙又鮮甜,蜆仲有啲海水味喺入面,又加上肉味香濃的黑毛豬肉,加上檸檬汁更加鮮味。傳統烤焗多士待應端來剛剛烤焗完的多士,介紹我地如何食用,及後,她幫我地把香蒜及蕃茄塗抹整塊面包,之後加上橄欖油及海鹽,讓我

Sangria

首先,我地點左脆炸鱈魚球配蜜糖泡沫作為前菜小食

脆炸鱈魚球配蜜糖泡沫

西班牙燴牛肚鷹咀豆辣肉腸醬汁

西班牙燴牛肚鷹嘴豆辣肉醬汁

香烤黑毛豬什錦拼盤配扒田園蔬菜

香烤黑毛豬什錦併盤配扒田園蔬菜

傳統烤焗多士

待應端來剛剛烤焗完的多士,介紹我地如何食用,及後,她幫我地把香蒜及蕃茄塗抹整塊面包,之後加上橄欖油及海鹽,讓我們知道,原來可以簡單得來好好味道。

西班牙多士

西班牙Churro炸脆條伴雲呢嗱雪糕及朱古力慕絲
一客有6條,外層剛剛炸好,灑上砂糖及肉桂粉。加上朱古力慕士雪糕一起來食。冰火相融,讚讚😍👍🏻

西班牙Churro炸脆條伴雲呢拿雪糕及朱古力慕絲

呢間西班牙餐廳,總括黎講,食物令我食得很滿意。而且其實成間餐廳個氣氛好好。好適合幾個朋友來聚會,如果想食,最好打電話來預約,因為我見星期一來也滿座
2021-08-30
Type of Meal