2023-10-23
慢活星期日,同男友相約黎土瓜灣啟岸覓食,見到呢間小店主打西班牙×日式餐點,決定嚟試試究竟😊我哋叫咗二人晚市套餐$698,包括有Tapas 3款、Main 1款、甜品1款、2杯飲品,仲可以追加第2杯飲品免費👍慢煮章魚佢個口感好彈牙,燒烤嘅外皮有微微嘅焦香,入面嘅章魚肉質鮮嫩,咬落去啲肉汁都好多汁。味道方面,章魚本身帶有淡淡嘅海鮮味,同埋燒烤嘅香氣完美結合生牛肉他他牛肉切得好細,入口即化。味道方面,有淡淡嘅牛肉鮮味,同埋加入嘅調味料令味道更加豐富,帶嚟一種濃郁嘅肉香。香腸鵝肝迷你漢堡佢個口感有層次感,迷你漢堡包係鬆軟嘅麵包,入面有燒烤過嘅香腸同鵝肝。香腸有嚼勁同煙燻嘅味道,鵝肝則帶有濃郁嘅肝臟味燴牛面頰牛面頰肉質非常軟綿,炆煮嘅過程令肉質更加鮮嫩,入口即化。燴汁都好入味,有淡淡嘅甜味同埋香氣,帶嚟一種濃郁嘅肉汁滋味。
慢煮章魚
生牛肉他他