講到螺螄粉一定諗起果陣酸酸辣辣嘅味道🤭我就同左同我臭味相投嘅朋友仔拜候下依間係西環新開嘅螺螄粉🙈佢門面超級colourful,好易就搵到佢,係香港大學站行幾分鐘就到,地理位置都幾方便㗎佢哋主打除咗螺螄粉之外,仲有桂林米粉,我同朋友仔緊係一人叫一碗試下啦🤭🌟牛肉桂林米粉我就叫左一碗牛肉桂林米粉,佢一開始係乾撈嚟嘅,再配碗湯比你,一次過可以食晒2款感覺。我自己就幾中意乾撈,味道夠次餘,麵質都好彈牙架🤭我仲加左鹵蛋🤭大大隻好好味🌟虎皮豬手螺螄粉朋友仔叫咗呢個虎皮豬手螺螄粉,佢仲加左田螺肉同炸蛋,螺螄粉嘅風味即刻出晒嚟🤭佢嘅田螺肉係冇殼嘅可以啖啖肉咁食🤭炸蛋嗦晒啲湯汁又真係幾好味架😍🌟爽脆魚皮我哋仲叫咗個魚皮做小食,魚皮加埋辣汁都幾夾下🤭朋友仔同我都食到停唔到口丫🙈去開西環又想食螺螄粉就記得去試試啦

🌟牛肉桂林米粉

🌟虎皮豬手螺螄粉