2023-08-10 49 views
好多年無嚟西環,變化好大,多咗好多間西式餐廳,經過呢間巴剎雞飯,有難得嘅馬來西亞菜式🇲🇾 一於同朋友入去試下!招牌菜巴剎雞我哋一定嗌嚟試下啦,叫咗半隻,但已經超超超級大碟,有齊雞脾、雞胸同雞翼嘅部位😋 店員好細心咁去哂骨同切成條狀,入口方便、雞肉嫩滑,配埋秘製醬汁味道非常清新!我哋仲叫咗一碟家鄉豬手飯,豬手一啲都唔肥,炆得好好又易咬,配埋家鄉風味醬汁、大大碟飯同雞蛋,真係大滿足😎另外,我哋仲叫咗個山打根皮蛋餃撈麵,真係好特別呀,麵條煮得彈牙有嚼勁,唔會太軟又唔會太硬,啱晒我嘅口感。最特別嘅係皮蛋餃,我第一次食皮蛋餃,餃子內有啖啖皮蛋同豬肉,真係絕配🤤最後,健康之選我哋叫咗碟菜心,另外仲叫咗兩杯羅漢果龍眼冬瓜茶,消暑解渴良品🤓

2023-08-08
$150 (Dinner)