2024-05-18 721 views
西貢豐盛海鮮餐廳慶祝生日,主人家一早落哂單,點咗椒鹽鮑魚塔、三斤半東星斑、龍蝦伊麵、蒜蓉粉絲蒸蟶子王、椒鹽瀨尿蝦、菜⋯椒鹽鮑魚用塔上呢個畫面好震撼!個個打卡到啲鮑魚都凍埋😂 鮮嫩的鮑魚配上椒鹽的味道,非常美味。再嚟有嘩聲嘅係 三斤半的東星斑!超大條!當然非常新鮮,煮得剛好,唔會蒸過龍,肉質鮮嫩,味道鮮美。龍蝦伊麵都係主菜之一,龍蝦肉質鮮嫩,伊麵好有彈性,味道非常好。蒜蓉粉絲蒸蟶子王又係我最愛,好鍾意個種質感,新鮮無沙好緊要。椒鹽瀨尿蝦又係西貢必食、瀨尿蝦肉質鮮嫩,椒鹽的味道夠惹味!好想食多隻!喺西貢有好多間海鮮酒家,呢一間淨係講到算唔錯,下次再介紹另一間俾大家 😌

再嚟有嘩聲嘅係 三斤半的東星斑!超大條!
當然非常新鮮,煮得剛好,唔會蒸過龍,肉質鮮嫩,味道鮮美。

2023-10-03
Celebration