今日同太太一齊放假,一於去荃灣搵野食,食左間出名米線,之後老婆話要食甜品,米線鋪邊到有甜品,跟住上網搵google有幾間推介,咁見到呢間芝士餅🎂老婆又勁鍾意咪去試下去到鋪頭都易搵,門面裝修乾淨應該開左無耐,咁入到店內有個蛋糕櫃都幾多款式揀,咁老婆就揀左個$62開心果巴斯克,見落緊雨問一問店員可唔可以係到食,店員好禮貌話可以係到食比埋餐具,本身我唔好甜品食左一角仔,覺得佢好滑,口感軟身,入口即溶,開心果味幾出,芝士味又唔會蓋過開心果,做得幾平衡,係我意想不到😱,師傅有啲功夫係到👍🏻如果我諗起食蛋糕或者生日會去呢到買,因為我唔食甜品都覺得好食,老婆唔駛講啦甜品第二個胃👍🏻

開心果巴斯克
2023-06-18