2019-03-03 42 views
相信都冇乜人唔鍾意熊仔,九龍灣有間熊小館原來係紅蔥頭集團開嘅開頭以為係親子主題餐廳,但係原來都好多情侶去門口近收銀位置已經有兩隻大熊嚟迎接你因為都想去好耐, 所以今次book定位,希望可以坐到熊仔隔離 哈哈,去到咗熊仔已經坐咗喺張櫈度等緊我同佢一齊食嘢星期日晚上大概七點鐘左右已經有八成滿。晚餐有二人套餐($298),見啲嘢都幾啱食,就唔諗啦,就叫咗呢個餐二人餐跟餐湯及蒜蓉包,今日係忌廉湯,入面都幾多蘑菇粒,但係我就覺得「杰」咗少少,蒜蓉包就幾香蒜蓉味,如果熱啲就更加好 食食下發現,原來每一台都有隻小熊仔放喺檯上餐廳其實幾多位置都幾靚,望住前面有一個位有啲熊仔畫襯托住有一個角落仲有間房仔咁嘅,充滿熊仔畫及擺設,適合小朋友開party前菜我哋揀咗炸洋蔥圈,分量都幾多,而且炸得好脆, 配埋沙律醬。主菜揀咗牛柳伴帶子,賣相唔錯,兩粒帶子煎得金黃,而且好多伴菜:有茄子、 紅椒、黃椒等等,仲有煙肉露筍、炸薯條牛柳我叫咗五成,煎得剛剛好, 我覺得就咁點啲芥辣已經好夠味另一個主菜叫咗焗菠菜龍利柳飯,面上芝士焗得金黃,龍脷柳一啲都唔腥,味道都算ok餐飲加18蚊可以轉特飲,我揀咗玫瑰花柚子茶, 潤一潤跟
開頭以為係親子主題餐廳,但係原來都好多情侶去

門口近收銀位置已經有兩隻大熊嚟迎接你

哈哈,去到咗熊仔已經坐咗喺張櫈度等緊我同佢一齊食嘢

食食下發現,原來每一台都有隻小熊仔放喺檯上

餐廳其實幾多位置都幾靚,望住前面有一個位有啲熊仔畫襯托住

牛柳我叫咗五成,煎得剛剛好, 我覺得就咁點啲芥辣已經好夠味

餐飲加18蚊可以轉特飲,我揀咗玫瑰花柚子茶, 潤一潤

跟餐原來仲送甜品,可以揀唔同嘅雪糕味,有雲呢拿味、朱古力味或曲奇味。

我覺得主題餐廳嚟講食物都算ok, 仲有咁多熊仔陪著你
幾開心吖~