2021-05-01
難得呀妹生日當然要帶佢食好啲啦,所以今次就帶咗佢去佢一直想試好耐嘅鐵板燒🥳前菜有新鮮沙律菜配明太子,酸酸地咁好開胃😚是日刺身,係由師傅即日揀出嚟嘅,所以每次去食都有機會唔同㗎刺身🤪師傅建議食咗味道較淡嘅刺身先,咁樣先可以更容易食出刺身嘅真正味道😯食曬前菜同刺身之後開始嚟到我最期待嘅主菜啦🤩師傅將銀鱈魚煎到好香,而且仲專登起咗塊皮佢煎香佢🐟嫩滑嘅魚肉加上香脆嘅魚皮成咗令到成個味道即刻昇華曬♨️喺中間嘅部份先有少少骨,而且完全冇腥味,唔鐘意食魚嘅朋友都可以試吓🤓非常新鮮嘅南非鮑魚,放上鐵板煎嗰陣見到佢仲郁緊嘅🤣師傅只係加咗少量嘅牛油同鹽已經令到佢好惹味🥰好食到直頭想order多一份嚟食呀😭😭成個鐵板燒我最期待嘅就係燒波士頓龍蝦,同鮑魚一樣都係非常新鮮,燒嗰陣仲見到佢郁,肉汁勁鮮甜,啖啖肉😍😍😍最正嘅係唔需要自己開殼就食到,啱曬我呢啲懶人😙剩低嘅肉就加埋落個味噌湯度,一啲都唔晒🤗野菜煮物師傅會預先問我地牛肉想要幾多成熟,之後用牛肉包住預先切好嘅蔥粒同炸香咗嘅蒜片✨牛肉我叫咗七成熟,師傅都做得啱啱好,入口即融🤤🤤🤤燒完之後和牛會放喺一塊麵包下邊,主要係為咗索走牛嘅油份😯師傅燒牛肉燒得好有功架
是日 刺身,係由師傅即日揀出嚟嘅,所以每次去食都有機會唔同㗎刺身🤪
師傅建議食咗味道較淡嘅刺身先,咁樣先可以更容易食出刺身嘅真正味道😯 食曬前菜同 刺身之後開始嚟到我最期待嘅主菜啦🤩
嫩滑嘅魚肉加上香脆嘅魚皮成咗令到成個味道即刻昇華曬♨️
非常新鮮嘅南非鮑魚,放上鐵板煎嗰陣見到佢仲郁緊嘅🤣
師傅只係加咗少量嘅牛油同鹽已經令到佢好惹味🥰
好食到直頭想order多一份嚟食呀😭😭 成個鐵板燒我最期待嘅就係燒波士頓龍蝦,同鮑魚一樣都係非常新鮮,燒嗰陣仲見到佢郁,肉汁勁鮮甜,啖啖肉😍😍😍
最正嘅係唔需要自己開殼就食到,啱曬我呢啲懶人😙
牛肉我叫咗七成熟,師傅都做得啱啱好,入口即融🤤🤤🤤
燒完之後和牛會放喺一塊麵包下邊,主要係為咗索走牛嘅油份😯
師傅燒牛肉燒得好有功架,全程飯睇住師傅燒都係一個享受🤤🤤 去到呢度我已經八成飽,好彩仲有少少位食埋個炒飯🤯
炒飯炒得好乾身,師傅仲專登喺我地面前整咗個蛋拉花😳 到最後 甜品都令我大讚!真係好好食,而且成程飯環境同氣氛都好舒適😇
埋單都只係千二左右,性價比非常高,會再去食👍🏻
地址:觀塘駿業街43號地下