2024-11-29 252 views
最近我去咗觀塘的名人廚食飯,真係好正!首先試咗香蒜竹炭豆腐,外面脆脆的,裡面滑滑的,蒜香味好濃,食完真係好過癮。接著係潮式凍鳥頭,口感好新鮮,配上特製醬料,食一口就想再來一口。之後椒鹽鳥頭皮,外皮香脆,咸香味十足,完全停唔到口!醉香乳鴿就更加唔可以錯過,肉質嫩滑,酒香味濃,搭配醬汁,味道真係一流。然後係蠔仔粥,米香與海味交融,令人有種家的感覺。最後,香芒大蝦球脆窩巴,色澤靚,口感又香又脆,芒果的甜味更添風味。整體來講,名人廚的菜式真係好有創意,美味又好睇,絕對值得再訪!最近在觀塘的名人廚用餐,整體體驗非常滿意。首先,香蒜竹炭豆腐外脆內嫩,蒜香撲鼻,搭配竹炭的獨特風味,讓人印象深刻。潮式凍鳥頭口感爽滑,配料新鮮,令人一試成主顧。椒鹽鳥頭皮係另一道驚喜,香脆的外皮與微鹹的調味完美結合,讓人一口接一口。醉香乳鴿的肉質鮮嫩,酒香味濃郁,搭配特製醬汁,風味更上一層樓。而蠔仔粥的米香與海味交融,讓人感受到家的溫暖。最後,香芒大蝦球脆窩巴不僅色澤誘人,口感亦是外脆內軟,搭配香甜的芒果,讓味蕾得到極大的滿足。整體而言,名人廚的菜式創新而富有特色,無論是口味還是擺盤都令人讚賞,值得一試!