2024-09-18
呢排勁想飛台灣~可惜番學學期仲有3個月唯有勁食台灣野慰藉一下今晚嚟到呢間壹.01好似飛左一轉咁小食:蛋餅係必食~有咸有甜~叫左個咸既🥚🧀熔岩蛋之戀 (拉絲芝士火腿蛋餅) $45夾起已經見到芝士拉絲,火腿有兩層,蛋餅外層比較脆口,咸香味十足~配埋醬汁恰到好處台北夜市小食拼盤 (台灣腸、花枝、,鹽酥雞) $45呢個小食拼盤啱晒我地~舒舒服服有冷氣已經食到夜市小食台灣腸係我既最愛之一第一啖覺得特別甜原來加左🍯外脆內軟好juicy花枝丸都幾彈牙~有少少椒鹽味鹽酥雞香脆可口主食:風琴豆腐牛肉飯 $57多牛汁、見有得轉粉絲幾特別可以share嚟食牛肉份量十足,牛味香濃風琴豆腐好大塊吸晒d牛汁好正辣椒大蔥魯肉飯連蝦皮 $59 少飯辣椒好夠辣將個飯提升左另一個層次魯肉半肥瘦,撈埋辣椒大蔥好惹味🤤一d都唔膩係台灣我可以每一餐都食一小碗~絕對唔厭飲品:黑糖珍珠鮮奶 大杯 $40 除左有大杯同中杯揀,仲可以揀甜度~朋友要左少甜、少冰黑糖同鮮奶互相融合~大家都無搶風頭~珍珠口感煙韌🧀🥛芝。芋頭鮮奶 中杯 $37啱先蛋餅都有諗過叫芋泥後尾因為見到呢杯野飲所以轉軚三色斷層好靚最頂係芝士奶蓋超濃郁好邪惡😈中間係鮮奶
可惜番學學期仲有3個月
唯有勁食台灣野慰藉一下
今晚嚟到呢間壹.01好似飛左一轉咁 小食:
蛋餅係必食~有咸有甜~叫左個咸既
🥚🧀熔岩蛋之戀 (拉絲芝士火腿蛋餅) $45 夾起已經見到芝士拉絲,火腿有兩層,蛋餅外層比較脆口,咸香味十足~配埋醬汁恰到好處 台北夜市小食拼盤 (台灣腸、花枝、,鹽酥雞) $45
呢個小食拼盤啱晒我地~
舒舒服服有冷氣已經食到夜市小食
台灣腸係我既最愛之一
第一啖覺得特別甜原來加左🍯外脆內軟好juicy
花枝丸都幾彈牙~有少少椒鹽味
鹽酥雞香脆可口 主食:
風琴豆腐牛肉飯 $57
多牛汁、見有得轉粉絲幾特別可以share嚟食
牛肉份量十足,牛味香濃
風琴豆腐好大塊吸晒d牛汁好正 辣椒大蔥魯肉飯連蝦皮 $59 少飯
辣椒好夠辣將個飯提升左另一個層次
魯肉半肥瘦,撈埋辣椒大蔥好惹味🤤一d都唔膩
係台灣我可以每一餐都食一小碗~絕對唔厭 飲品:
黑糖珍珠鮮奶 大杯 $40
除左有大杯同中杯揀,仲可以揀甜度~
朋友要左少甜、少冰
黑糖同鮮奶互相融合~
大家都無搶風頭~珍珠口感煙韌 🧀🥛芝。芋頭鮮奶 中杯 $37
啱先蛋餅都有諗過叫芋泥
後尾因為見到呢杯野飲所以轉軚
三色斷層好靚
最頂係芝士奶蓋超濃郁好邪惡😈
中間係鮮奶
芋泥係最底亦有掛杯
唔會太甜口感綿密~大推 鋪面唔算好大~而且都幾多人~大家想試記得book位
✴️另外1430後follow佢地社交平台~會有九折優惠喔✴️