2023-04-21 428 views
觀塘抵食魚生飯~心血來潮想食日本菜,見到公司附近呢間響 居酒屋價錢合理,好評頗多,就lunch hour過咗黎試下!餐廳環境好大,環境光猛,枱與枱之間空間十足,坐得舒適!窗邊仲可以眺望街景及公園景,景觀開揚,感覺都幾chill!Lunch set 送前菜、湯、甜品及熱飲,冇加一服務費,抵食!選擇都好多,有刺身又有熟食!前菜有醬油南瓜,南瓜軟綿香甜,不過略嫌醬油太多,調味偏鹹。火炙魚生飯($98)有三文魚、油甘魚、蟹籽及鰈魚邊,每款刺身都有兩三塊,舖得滿滿。三文魚火炙後逼岀油香,鰈魚邊最肥美,入口即溶!飯後一點甜,有甜品食特別開心!呢日有布丁,口感香滑,都唔錯。
觀塘抵食魚生飯~

前菜有醬油南瓜,南瓜軟綿香甜,不過略嫌醬油太多,調味偏鹹。