5 day(s) ago
介紹返💁🏻♀️。。🇺🇸 Burger / Sandwich? 在 銅鑼灣 🇺🇸。Eggslut。Fashion Walk地下2號舖及1樓F-1號舖。Bacon Egg & Cheese Sandwich煙肉蛋芝士三文治。HKD78Duo Fish Sandwich 雙重炸比目魚三文治。HKD92Crispy Chicken Bites 脆炸雞粒。HKD40ONE Sauce included / +HKD5 for EXTRA Sauce- Cajun Dip 香辣卡津醬 / - Blue Cheese Ranch 藍芝士醬 /- Super Garlic 蒜味醬Peach Soda / Yuzu Soda / Pineapple Soda。HKD28 @ Each 🤫 早兩日同飯腳BB過銅鑼灣睇戲..終於把握到呢個機會上去食吓Eggslut..講話上去嘅原因係..間餐廳正門係喺Fashion Walk地面..不過個Body就要行上樓上嘅🤣上到去你會立即見到Eggslut非常之型格嘅黑色Open Kitchen連佢哋嘅收銀..然後左右兩邊就係灰色水泥牆配淺木色嘅桌椅嘅Eating Ar
。Eggslut
- Cajun Dip 香辣卡津醬 /
- Blue Cheese Ranch 藍芝士醬 /
- Super Garlic 蒜味醬
。HKD28 @ Each
🤫 早兩日同飯腳BB過銅鑼灣睇戲..終於把握到呢個機會上去食吓Eggslut..講話上去嘅原因係..間餐廳正門係喺Fashion Walk地面..不過個Body就要行上樓上嘅🤣上到去你會立即見到Eggslut非常之型格嘅黑色Open Kitchen連佢哋嘅收銀..然後左右兩邊就係灰色水泥牆配淺木色嘅桌椅嘅Eating Area
🤫 同一般嘅美式快餐一樣..呢度都係埋Counter落Order俾錢然後拎住個震震機去搵位..等嘢食有嘅時候就出返去Counter自己攞嘢食..相當Causal相當Free
🤫 我哋叫咗一人一個Sandwich再加一份炸雞粒粒Share食..飯腳B就話要試吓人哋最Traditional最Basic嗰個煙肉芝士蛋Sandwich睇吓係咪真係咁值得啲人蜂擁而至喎😏又真心..Sandwich上手..賣相係高分嘅..雖然芝士蛋同煙好豐盛咁樣爆曬出嚟..但又保持到靚靚囝囝井井有條..廚師們應該都花嗰啲心機..一啖咬落去..太陽蛋爆漿..再加埋香脆得嚟帶有淡淡煙熏味嘅煙肉..仲有嗰塊半溶狀態嘅Cheddar Cheese..味道相當之迷人..成件事真係好夾嘅..而個人覺得好似Burger嘅呢一個鬆軟麵包絕對係加分位👍🏻(利申..我淨係搶咗飯腳仔一啖嚟試吓㗎咋🤪其餘嗰啲..佢用迅雷不及掩耳嘅時間已經隊晒入口..驚死我搶食咁樣🥲)
🤫 至於我自己揀嘅就勁啦~我要咗個唔係Basic Menu搵到嘅..唔知係咪期間限定嘅Duo Fish Sandwich..向見呢一嚿巨型魚柳包入邊嘅炸比目魚柳顏色相當之深..心諗會唔會因為二重炸而變得非常之油膩呢..點知又唔會喎😲魚柳炸得好乾身..但係個脆口度真係Double上..咬落去真係索索聲㗎🤤而呢個Sandwich除咗塊魚柳相當出眾之外..其實佢嗰個蛋白三文魚醬絕對值得我Highlight..呢個Sauce同Tartar Sauce有異曲同工之妙..但係就更加帶出有一種三文魚獨有嘅香味..而且食到唔少蛋白粒粒..簡直係為份Samdwich畫龍點睛唔係講笑..三文治中間仲有三兩片爽口唔算話太酸嘅酸瓜陪襯住..成個口感相當之唔錯..雖然價錢貴就貴咗啲..但係個人覺得可以🫶🏻
🤫 至於個小食..Chicken Bites又係炸得非常之香脆嘅..咬開嚟雞肉仲係Keep到好Juicy水嫩..不過我哋兩個最鍾意都莫過嗰個Super Garlic Sauce..個醬表面睇唔出佢係勁蒜..睇落反而有少少似Truffle沙律醬..不過唔點又只可..一點就不得了..嗰個蒜味超級濃仲有蒜蓉獨有嗰種微微辣味..非常刺激..簡直係每一啖炸雞都要點一口醬先至安樂~Btw..炸雞粒粒大概七八粒..同個價錢都算係正比嘅
🤫 食啲咁香脆熱氣嘅嘢點可能唔飲返杯爽歪歪嘅嘢飲呢?可樂雪碧咖啡橙汁呢啲實在太普通啦..所以我哋一人叫咗一杯梳打..我嘅白桃梳打同飯腳仔嘅柚子梳打味道都OK..正常水準啦
🤫 個人有個少少位嘅欣賞嘅..就係雖然呢間快餐店位置唔肯洗手間..但係佢哋都為咗客人着想喺舖頭入邊有一部洗手機方便大家食完嘢輕輕洗一洗..兼且大部份餐桌枱面都有大大盒嘅紙巾俾大家享用..呢啲細心位..個人覺得都值得讚賞嘅..仲有就係快餐店入邊嘅Stuffs執枱都執得好快而且抹得好乾淨..價錢貴啲服務都係會好啲..呢啲都係正比嘅~
。。
翻兜指數:🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️(5個🙆🏻♀️為翻兜爆燈)
。。