2007-06-16 24 views
6.16 (sat) 半個晚餐-下食完太安樓雞蛋仔,就過對面繼續食,去左朋友highly recommend的地方食豆腐花。佢話每次行完太古一定黎食豆花同牛肉包。我地around 7:50pm先到,間舖已經洗緊地(收8pm),但都仲可以入去食。食左凍豆花($7)加牛肉包($3.5),豆花比想像中普通,滑但係冇咩豆味,反而牛肉包幾得!一向都唔太鍾意食有肉o既中式包(生煎包o個d),但個牛肉包d肉好香,個包表面仲有少少脆!食完個清甜地o既豆花食個少咸o既牛肉包就fit晒!朋友話,呢度以前o既包係即叫即煎,宜家係「即叫即叮」,仲俾我聽到好大聲「叮」!-,-今次冇位食朋友介紹o既滷水豆腐(好少地方有呢樣野),有機會再黎就試啦。p.s. 地方唔係咁乾淨,不過冇肚痛就算喇!
6.16 (sat) 半個晚餐-下

p.s. 地方唔係咁乾淨,不過冇肚痛就算喇!