2022-11-01
老公帶我食懷石料理,正正是我的正日生日。一入到去覺得個環境各樣嘢都好日式,跟住睇睇餐牌就發覺有好多懷石料理嘅菜式都唔識叫,於是就搵咗一個講中文嘅職員同我哋介紹。餐廳裏面有一個正宗講日文的接待員。笑容親切都好有禮貌!職員再介紹我哋飲清酒同配搭食材等等。都建議我哋嗌一個廚師發板的懷石料理食物上枱的時候都很仔細很精緻,所有食材都是上等食材,價錢公道其實叫做合理都唔係特別貴。最重要係廚師好有心機去砌出嚟令到食物更加豐富,使觀感已經很豐富所以食落去嘅口味可能因為呢個原因又特別好食🤣如果節日生日function去比較開心。可以食一餐咁豐富嘅生日晚餐真係好開心仲有佢介紹清酒嘅時候教識咗我哋數目字代表清酒嘅甜度一度開始係最甜去到五度六度係中間比較乾身。我哋就即場開咗至720毫升嘅清酒🙂整體來講度滿意會再幫襯
老公帶我食懷石料理,正正是我的正日生日。