2024-01-25 75 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯天氣凍凍地就最啱食個熱鍋,今次決定去好多人介紹嘢人氣韓國菜《Bingo & Cook》。餐廳係牆邊有木板做間隔,我第一眼望過去覺得好似自修室,不過係開緊party嘅自修室。花蟹海鮮鍋識我嘅朋友都知我鍾意食海鮮,花蟹睇顏色就知道好新鮮,見到入面嘅蟹膏係鮮橙色就已經吸引。鍋入面仲有魷魚、海蝦和扇貝等等,最後記得飲埋個湯,滿滿都是精華。另外一邊是泡菜五花肉鍋,一個價錢可以食晒兩個味道😀炸雞有幾款味道可以選擇,我就揀咗人氣嘅醬油味。雞皮夠哂乾身炸得勁香脆,內層係雪白又多汁嘅雞肉,配搭咸中帶甜嘅醬油,勁惹味。另外仲有配搭年糕香腸,性價比真係好高。牛肉炒粉絲見到啲粉絲已經轉晒顏色就知道煮得幾入味,牛肉嘅肉汁滲哂入粉絲入面,粉絲又夠爽口。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Bingo & Cook (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

花蟹海鮮鍋

另外一邊是泡菜五花肉鍋,一個價錢可以食晒兩個味道😀

炸雞

牛肉炒粉絲

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Bingo & Cook (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓