2025-01-23
就快過年啦,梗係要約朋友食飯聚聚,我哋揀咗圍方嘅韓國餐廳【木槿】,就喺大圍站好方便。叫咗個二人餐【宫•雅宴】,有齊我哋最想食嘅韓燒、炸雞,啱晒!前菜【九節坂】係韓國宮廷料理經典菜餚,色彩繽紛幾有新年氣氛,配菜有紅蘿蔔絲、青瓜絲、黃瓜絲、雞蛋等等。撈麵食酸酸甜甜,幾開胃。一齊撈起!【半半炸雞】一次食到兩款口味,皮脆肉嫩又juicy,蘸特製醬汁,更加惹味。我哋仲叫咗【提子梳打】同【荔枝梳打】,爽呀~之後就到燒烤啦,各款牛肉各有特色。【嚴選腹胸肉】肉汁極豐富;【和牛外裙肉】油脂十足;【薄切牛舌】爽口嫩滑,我就最鍾意【巨大牛小排】,一放落去個火就燒得好旺,消耗再落啲青檸汁食,減低油膩感,又別有一番風味。【芝士白菌】芝士燒完有拉絲效果,令口感更幼滑;芝士鹹香跟菇類嘅鮮甜味道幾匹配。【八爪魚】大大隻好震撼,好彩有店員幫手剪開嚟燒。口感煙靭,香口惹味。【傳統年糕湯】天氣凍,食個湯年糕感覺暖笠笠。餐廳環境高雅,食材高質,價錢合理,推介!
我哋仲叫咗
【提子梳打】同【荔枝梳打】,爽呀~
【傳統年糕湯】天氣凍,食個湯年糕感覺暖笠笠。
餐廳環境高雅,食材高質,價錢合理,推介!