2022-08-18 910 views
朋友見到依間餐廳有海景下午茶都只係$428 for two  就試下.食物方面: 味道係ok 食材都新鮮 ,我亦喜歡每件的size 一口一個,但如果怕芝士的朋友就唔好試因為有幾件用左好濃的芝士即使小小一件都好衝擊.下圖已經係4人份, 即係afternoon tea set for two 無論咸定甜點都只有一件{除左個蛋糕仔}.  我明白可以切開share 不過點心原整性都好重要,即係件點心整體味道口感配合都好重要,甘細件重要分開一半真係好破壞個體驗.環境方面 : 餐廳位於商場內不太起眼的位置要花點時間尋找,裝修大方有indoor and outdoor , 海景位置開揚.服務方面: 非常細心,有特意問到每位飲品的選擇亦有不時加水.總結:份量奇少食完就即刻肚餓,好彩約左當晚6點半就食晚餐,味道只是ok本來重想試下個晚餐依家無依個想法了.