同老best 食飯次次都hotpot ,基本上,都唔會睇價錢就去食,因為價錢貴唔係問題,只要有質素。我地亦一直致力於搵間好,唔洗次次再搵,奈何原來今時今日呢個想法也很難😆😅🥹我就唔北上嘅,又不是什麼支持本土經濟。但本土的hotpot 唔係任食果啲都愈來愈不對辦。好似呢間咁呀,直接說5人行,每人$428。叫左花膠雞,水平正常,飲了幾碗,當然有調味料的「鮮味」其他所有食材也一般,碟牛望就靚食就靭。鱔片亦不爽,得蝦滑同墨魚滑好食整體價格不平,還要額外收「調味料」$15 叫沒有收茶$,當然亦沒有茶提供啦地方非常細,坐得不舒服架!我不斷被侍應往來踢椅腳!不過侍應服務良好的整體不會再去,好多時啲人都會話4百幾蚊會有更好選擇,我都好想知會有什麼更好呢?我冇同大陸比,但自疫情完後,香港食肆真是愈做愈差!另外,本身間野係限2小時,但2小時後也冇full ,亦冇叫我地走,但坐得不舒服,都自動起身轉場了
我就唔北上嘅,又不是什麼支持本土經濟。
但本土的hotpot 唔係任食果啲都愈來愈不對辦。

好似呢間咁呀,直接說5人行,每人$428。
叫左花膠雞,水平正常,飲了幾碗,當然有調味料的「鮮味」
其他所有食材也一般,
碟牛望就靚食就靭。
鱔片亦不爽,
得蝦滑同墨魚滑好食

整體價格不平,還要額外收「調味料」$15
叫沒有收茶$,當然亦沒有茶提供啦

我冇同大陸比,但自疫情完後,香港食肆真是愈做愈差!

花膠雞湯底
調味
2024-10-19
$428 (Dinner)
  • 蝦滑
  • 墨魚滑