2022-09-15
同朋友約左慶祝生日要食餐好野所以揀左呢間去試試🤭🤭 環境裝飾都好靚 staff態度唔錯不過好似有啲唔熟手🧐 首先打去留左window seat 去到就冇帶我地去window seat 好彩同佢講完轉得返🤓 另外我打過去問有冇生日甜品 佢話冇 但最後又冇啦啦攞左個甜品尼 搞到我都驚喜埋😂但冇寫到朋友個名 不過最後有送件蛋糕都好嘅😅A4仙台和牛及龍蝦嚐味晚宴 ($888/p.p)蟹肉菠菜沙律好精緻嘅前菜😍 用菠菜做底 上而放一堆蟹肉 醬汁酸酸甜甜 配搭好開胃😋磯煮鮑魚鮑魚都做得幾林 味道都唔會過鹹 但就冇咩特別~🥸 幾欣賞佢用海帶做底 一齊食都幾新鮮😋 另外旁邊個舊青瓜三文魚子都好得意 好似壽司咁😍 咁樣食仲可以減低左三文魚子嘅腥味😌刺身,壽司盛合刺身分別左至右係 油甘同左口魚 紅蝦 和牛 拖羅海膽壽司同拖羅蓉蟹肉壽司😍 基本上都幾新鮮又精緻 一定要由左邊食起架~🤗溫野菜燒有3款蔬菜 分別係日本青椒🫑 甜番薯🍠 同蕃茄🍅 我其實唔食青椒嘅 但佢介紹呢隻係唔辣嘅青椒 我就試下啦~ 的確係唔辣 幾特別😌 不過我都係唔鍾意青椒味😂 但甜番薯好煙韌 口感特別😍 而蕃茄都好juicy😚A4仙台和牛陶
A4仙台和牛及龍蝦嚐味晚宴 ($888/p.p)
蟹肉菠菜沙律
磯煮鮑魚
刺身,壽司盛合
溫野菜燒
A4仙台和牛陶板燒
如果唔鍾意食太熟真係唔可以影相影咁耐呀😂我都快快影完就夾起哂 陶板燒可以燒到自己啱心水嘅熟度😉 A4和牛油脂均衡 入口即溶嘅感覺好滿足🤤🤤不過食完都真係幾漏架~
冷稻庭烏冬
冇諗過冷烏冬整得咁彈牙 加上少少wasabi 非常滿意😋