2021-09-09 624 views
在石門做嘢,轉眼已過1點,便去京瑞廣場搵食。見沙田友有位不用等,便直入睇吓。原來佢逢星期一至五每日都有特惠套餐,不過我不太肚餓,便揀了一個秘製豬扒脆豬加一杯熱檸茶,盛惠$38。脆豬包上枱,見其頭頂插了沙田友Logo貼子,可愛。包頗大,差不多三分之二手掌大,即有4至5吋,而豬扒更大過包。👍🏻👍🏻👍🏻這個豬扒包,味道是出乎意外的好味,由於麵包是店內烘培,面包外皮微脆,猶其是頂部。麵包裏面軟熟,加埋用洋蔥調味的豬扒,很香口,可以一啖肉一啖洋蔥。豬扒亦厚身及大件,咬開肉質鬆軟,啖啖肉,好juicy! 😋😋😋檸檬茶嘅茶味濃,剛好平衡了豬扒的油膩,這個價錢,絕對超值。👍🏻👍🏻👍🏻

2021-08-30
$38 (Lunch)
  • 秘制豬扒脆豬